Igor Duljaj (Star sport)
Igor Duljaj (Star sport)

Duljaj odmah u velikim problemima: Kako sklopiti Partizanov tim bez „žrtava“ derbija?

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 18:13

Strateg crno-belih će morati da nađe

Teško da je Igor Duljaj mogao da zamisli teži debi na klupi Partizana od gostovanja večitom rivalu na Marakani, a ni u drugoj utakmici na klupi crno-beih mu neće biti lako.

Iako je rival Kolubara koja „zvuči“ kao lagan rival, Duljaj će morati ozbiljno da kalkuliše u sastavljanju tima za meč protiv Lazarevčana prekosutra. Derbi je odneo svoje „žrtve“ za koje će mladi stručnjak morati da nađe zamene kako zna i ume. A resursi su mu nisu veliki...

Izabrane vesti

Najveći hendikep predstavlja izostanak beskomprimosnog veziste Kristijana Belića. Osim što je postao nezamenjiv na poziciji zadnjeg veznog, Belić je bio igrač koji je popunjavao mesto bonus igrača u startnoj postavi. Međutim, zbog udarca u glavu koji mu je na derbiju zadao Aleksandar Pešić, Beliću je preporučeno mirovanje i biće van konkurencije za tim protiv Kolubare.

Logičan sled događaja bi bio da Belićevo poziciju na terenu pokriju Kolorado ili Traore (ili obojica) a mesto bonus igrača Samed Baždar. Međutim, i Baždar je ispao iz jednačine za duel u sredu. U derbiju je zaradio četvrti, suspendujući žuti karton u sezoni i moraće da preskoči okršaj sa Lazarevčanima. U ovom slučaju, Duljaj nema mnogo izbora i bonus poziciju će najverovatnije popuniti mladi Nemanja Jović na levom krilu. A to znači da će biti žrtvovan Kvinsi Menig koji će se preseliti na klupu.

Osim Menigovog odsustva iz navedenih razloga, još veći problem za napadačku liniju Partizana će biti neigranje prvog strelca Rikarda Gomeša. Udarna igla Parnog valjka je u derbiju zaradio isključenje i suspendovan je za duel protiv Kolubare. S obzirom da nema Baždara koji je umeo ove sezone da ga odmeni na poziciji najisturenijeg napadača, najverovatnije će od prvog minuta zaigrati Andrija Pavlović.

Ni tu nije kraj Duljajevih muka i nedoumica za sastav tima. Osim u napadu i veznom redu, Partizan neće biti kompletan ni u odbrani. Zbog žutih kartona, utakmicu protiv Kolubare će preskočiti standardni štoper Svetozar Marković pa će u štoperskom tandemu sa Igorom Vujačićem najverovatnije opet početi Siniša Saničanin. A neizvesno je i ko će početi kao prvi desni bek.

Aleksandar Filipović je zamenjen u derbiju i pitanje je da li će moći da zaigra od prvog minuta, pa su velike šanse da će se u startnoj postavi naći Marko Živković.

Kao da situacija u Partizanu već nije dovoljno teška iz milion razloga, već će Duljaj u drugom meču morati da „krpi“ tim i smišlja načine kako da nadoknadi izostanke nekolicine standardnih prvotimaca.

Partizan ima samo jednu pobedu na poslednje četiri utakmice, Čukarički ga je sa utakmicom više već sustigao na drugoj poziciji tabele Mozzart Bet Superlige, a za vrat diše i TSC.



tagovi

Igor DuljajRikardo GomešSvetozar MarkovićKristijan Belić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara