Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Dupla pobeda Gvardiolinih Građana, ali Pep je na oprezu: Skauting me je već upozorio na Lion

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 23:58

Sterling i Žezus prezadovoljni presing igrom i trčanjem

Slaviće Mančester siti veliku, duplu pobedu nad Real Madridom u sezoni koja najviše u odnosu na prethodne liči da bi mogla da bude okončana Sitijevim podizanjem “ušatog pehara.” Posao je vicešampionu Engleske u velikoj meri olakšao Rafael Varan, ali pitanje je da li bi Francuz doživeo takvo pomračenje svesti i odigrao bez konkurencije najlošiju utakmicu karijere da nije bilo Sitijevih pitbulova, prvenstveno Gabrijela Žezusa.

Izabrane vesti

“Napravili smo mnogo prilika, a postigli smo dva gola iz njihovih grešaka. Često pokušavamo sa presingom, nekada uspe, nekada ne. Ali generalno smo uradili odličan posao. Važno je to što smo ih dobili dva puta. Zidan nikada do sada nije izgubio dvomeč. Igraju sa toliko stava i ličnog pečata, zaista su dobri. Mi smo ovde da pokušamo da osvojimo Ligu šampiona. Ovo je sam jedan korak. Ako želimo da podignemo pehar, moramo da pobeđujemo velike klubove“, objasnio je trener ekipe sa Etihada Pep Gvardiola

Siti u narednoj rundi očekuje duel sa francuskim predstavnikom koji nije renomea Kraljevskog kluba, ali koji je pokazao da ima snagu da eliminiše Juventus.

"Već sam pričao sa skauting timom o Lionu i rekli su mi da budemo u pripravnosti. Imamo osam dana za pripremu. Proslavićemo trijumf, a potom ćemo pričati o Lionu”, poziva na oprez španski stručnjak.

Golove za Mančester siti postigli su Rahim Sterling i Gabrijel Žezus, a brazilski napadač konstantno je pritiskao zadnju liniju Kraljevskog kluba.

“Kao i u prošloj utakmici trčali smo mnogo, igrali kvalitetno sa loptom u nogama i postizali smo golove. Pobedili smo vrhunski tim, najveći klub u ovom takmičenju i za nas je to ogroman uspeh. Sve je u verovanju, verovanju da protivnik može da pogreši. Svi smo mi ljudi, pravimo greške i uvek verujem, zato i vršim presing, pritiskam jako. To je jedan od mojih kvaliteta. Srećan sam što sam postigao gol“, ispričao je posle utakmice reprezentativac Brazila.

Žezus je bio asistent kod prvog gola kada je na tacni poslužio Sterling. Tandem koji je više puta i u Premijer ligi pokazao da se odlično razume i funkcioniše.

“Energija, strast, ovo je takmičenje u kojem želimo da idemo do kraja. Ako budemo igrali naš fudbal i iskočimo i kopački od trčanja, rezultat će doći. Znali smo koliko su dobri, a znali smo i koliko mi vredimo. Razlika je bilau tome ko je više trčao i mislim da smo danas obavili briljantan posao. Želeli smo odmah da ih pritisnemo, da budemo na njima i iz presinga su se izrodili naši golovi. Sjajan uspeh za klub je 100 golova u takmičenju, nadam se da će ih biti još mnogo“, bile su reči Sitijevog krilnog napadača Sterlinga.

Iza Građana je sjajna osmina finala, ali ukupan rezultat 4:2 mora da bude samo uvertira za ono što sledi. Okršaj sa Lionom, Gvardiola i njegovi izabranici ne smeju da gledaju dalje od toga.

 


tagovi

Pep GvardiolaRahim SterlingGabrijel Žesus

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara