Dušan nije arogantan, nogama je na zemlji! Hteli su ga Roma i Milan, a ko zna - možda dođe u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.19. | 16:35

Ajaksov uspeh je i Tadićev uspeh

Antologijsko izdanje Dušana Tadića u svrgavanju madridskog Reala legitimno je otvorilo pitanje njegove dalje karijere i da li je možda kasno za još jedan veliki transfer u karijeri. Mada je više nego očigledno da mu je Ajaks pružio sve ono što nije imao ni u jednoj prethodnoj sredini, suva fudbalska elegancija iz Bačke Topole postala je tema stručnih analiza, onda i spekulacija koje prizivaju nadmetanje klubova iz još ozbiljnijih sredina tokom predstojećeg leta.

Izabrane vesti

Možda na kraju Dušan Tadić izabere da ostane tamo gde je uspeo da razvije nesumnjivi fudbalski kvalitet, ali niko vam neće reći da mu ne prija kada se oseti poželjnim. Ajaks je Tadića ugrabio za siću, Sautempton ga je pustio za svega 11.400.000 evra, a sada bi tim sa Amsterdam Arene mogao legitimno da traži i 50.000.000 evra. Ono što malo ko zna jeste da su tokom leta popularnog Duću tražili Roma i Milan. Sada se opet govori o mogućem dolasku u Seriju A na leto...
“Tačno je, tražili su ga Milan i Roma prošlog leta“, kaže Tadićev agent Miloš Malenović u razgovoru za Kalčomerkato i dodaje:
“Ko zna, možda će zaigrati u Seriji A u budućnosti“.

Sa dve asistencije, pogotkom i nekoliko kreiranih šansi Dušan Tadić je stao u red najvećih fudbalskih majstora koji su u domu madridskog Reala odigrali partije za istorijske udžbenike.
“Odigrao je zaista neverovatno. Ne samo on, već i ceo tim. Verujem da tu utakmicu neće zaboraviti dok je živ“, smatra Malenović.

I pored toga što je sebe lansirao u zvezde, ostao je čvrsto nogama na zemlji. I to je odlika iskrenih fudbalskih majstora.
“Videli smo se u hotelu posle utakmice. Bio je opušten i srećan. Dušan je jako pametan, inteligentan čovek i s njim je vrlo lako. S njim možete da pričate o fudbalu po ceo dan. Verujem da će jednog dana sigurno biti trener“.

U ovom slučaju Tadiću se sve poklopilo – sredina, uslovi, saigrači, filozofija, trener...
“Dušan tačno oseća Ajaksov stil i mnogo mu prija. Svoju klasu pokazuje na različitim pozicijama. Dolazak u Ajaks je korak u pravom smeru za njegovu karijeru“, zaključuje Malenović.

Foto: Reuters


tagovi

Dušan TadićLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara