(©Starsport)
(©Starsport)

Dušan Stoiljković prvencem u dresu Radničkog okončao golgeterski post Kragujevčana

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.08.22. | 19:53

„Ostaje žal što gol nije doneo tri boda“, kaže strelac pogotka protiv Čukaričkog

Strelac jedinog pogotka za kragujevački tim na utakmici sa Čukaričkim, Dušan Stoiljković, smatra da su Crveni pokazali da su u stanju da dostojno pariraju svakom rivalu u Mozzart Bet Superligi Srbije ove sezone. 

Tačno 299 minuta (izuzimajući sudijsku nadoknadu vremena) proteklo je između pogotka Voje Ubiparipa, koji je Radničkom 1923 doneo sva tri boda na utakmici protiv Mladosti iz Lučana (1:0) i gola koji je Dušan Stoiljković postigao u jučerašnjem remiju sa Čukaričkim (1:1). Bio je to tek treći pogodak Kragujevčana u tekućoj sezoni, za prekid serije od dva uzastopna poraza i povratak narušenog samopouzdanja.

Izabrane vesti

Da odbrana Radničkog 1923 nije podlegla pritisku Brđana u samoj završnici utakmice, Stoiljkovićev pogodak iz 21. minuta doneo bi Crvenima velika tri boda u susretu sa jednom od najkvalitetnijih ekipa u Mozzart Bet Superligi ove sezone.

Ovako, vihornom bočnom napadaču, koji kod trenera Joksimovića sve češće dobija priliku na poziciji levog krilnog beka, ostaje za utehu da je konačno prekinuo trend neefikasnosti svog tima, koji je polako počeo da prelazi iz akutne u hroničnu fazu.

„Odličan je osećaj nakon prvenca u dresu Radničkog, posebno jer je došao na utakmici protiv tako kvalitetnog rivala kao što je Čukarički. Nadam se da sam ovim pogotkom opravdao poverenje stručnog štaba i doprineo podizanju morala čitave ekipe, s obzirom na to da smo prekinuli neslavan niz od tri utakmice bez postignutog gola. Ostaje jedino žal što ovaj pogodak nije bio odlučujući i što naša zaista dobra partija nije krunisana osvajanjem sva tri boda“, sumira utiske strelac vodećeg, ujedno i jedinog pogotka za kragujevački tim na jučerašnjoj utakmici.

Kragujevčani su prikazanom igrom u susretu sa Čukaričkim pokazali da su i te kako u stanju da prkose ekipama koje pretenduju na sam vrh tabele. Ipak, da bi izbegli borbu za opstanak i sebe doveli u poziciju da konkurišu za plej-of, Crveni će morati pre svega da osvajaju bodove u susretima sa ekipama približnog kvaliteta.

„Svesni smo da smo olako ispustili bodove na nekim prethodnim utakmicama, ali mislim da smo izvukli pouke i da nam se takve situacije više neće događati. Svakako da postoji prostor za napredak u našoj igri, posebno kada je reč o ofanzivi, koja nije bila na zadovoljavajućem nivou u poslednjih nekoliko kola. Što se tiče mog učinka, relativno sam zadovoljan svojim igrama u dosadašnjem delu prvenstva, ali svakako da ima prostora za određene korekcije“.

Prebrodili su Šumadinci duele sa Vojvodinom i Čukaričkim, ali im pravi izazovi tek predstoje. Već u subotu izabranike trenera Dejana Joksimovića očekuje gostovanje povratniku u superligaško jato, ivanjičkom Javoru, koji je sa učinkom od jedanaest osvojenih bodova u prvih šest kola pokazao da nije rival za potcenjivanje. Nedelju dana kasnije na Čika Daču dolazi Partizan, a nakon duela sa crno-belima Kragujevčani putuju za Bačku Topolu, gde će podeliti megdan sa Stoiljkovićevim bivšim klubom TSC-om.

„Težak raspored je pred nama, ali nas to ne plaši. Pokazali smo na utakmicama protiv Čukaričkog, pa i Vojvodine, da smo u stanju da se dostojno suprotstavimo svakom rivalu u Mozzart Bet Superligi ove sezone, tako da sa dosta optimizma koračamo u susret predstojećim izazovima“, poručuje Stoiljković u kratkom razgovoru za Mozzart Sport. 



tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaDušan Stoiljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara