Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Dušan Tadić: Bilo bi bezveze da Superliga zaživi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 15:53

„Ne mogu samo finansije da se gledaju“, smatra as Ajaksa

Odvojili su se najbogatiji, a ne najveći. Da se po trofejima, istoriji, tradiciji, doprinosu fudbala gledalo, bio bi i Ajaks među onih 12 ili 15 koji su se „otcepili“ od UEFA i osnovali Evropsku Superligu.

Iako dve strane još ratuju i deluje da nema pomirenja, niti povratka na staro, udarna igla Ajaksa i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić se i dalje nada da se evropski fudbal neće prelomiti na dva pola.

Izabrane vesti

Priznaje, teško mu je da zamisli od jeseni kako igra Ligu šampiona sa Ajaksom, a tamo nema Reala, Barselone, dva Mančestera, Liverpula...

Mislim da to ne može da zaživi. Svi mi kad krenemo da igramo fudbal, maštamo da se takmičimo u Ligi šampiona. Zato mislim da od toga neće biti ništa. Inače bi bilo baš bezveze... Igramo fudbal zbog ljubavi, tradicije, naravno i ekonomski aspekt je tu, ali ne mogu samo finansije da se gledaju“, kaže Tadić za Mozzart Sport.

Fudbalski zemljotres koji je 12 najbogatijih klubova, kao neku tektonsku ploču odvojio od ostatka Evrope desio se usred večeri u kojoj je Tadić podigao trofej Kupa Holandije sa Ajaksom. Žetva trofeja od dolaska u Holandiju se nastavlja.

Nije bilo previše emocija zbog novog trofeja, jer je čudna situacija zbog praznog stadiona i bez proslave s navijačima. Velika je razlika u odnosu na prethodni put kad smo uzeli trofej. U suštini, dobra je ovo sezona za Ajaks, mada ovo je klub koji uvek pretenduje na najviše ciljeve“.

A, cilj koji nije dostignut je Liga Evrope. Tim iz Amsterdama je u četvrtfinalu eliminisan od Rome, po mišljenju mnogih nezasluženo, jer je u obe utakmice bio bolji tim, ali lopta nije htela dovoljno puta u gol da bi se prošlo dalje.

Ostaje žal za Evropom, pošto mislim da smo najkvalitetnija ekipa. Ovde sam tri godine, nadigrali smo bukvalno sve ekipe sa kojima smo se sastali u Evropi: Bajern, Real, Juventuds, Čelsi, Romu i bukvalno nam malo fali da i tu ostvarimo rezultat. Moramo bolje da koristimo šanse, na svakoj utakmici imamo ih po minimum šest-sedam i realno bi trebalo da makar tri budu golovi“.

Sa dobrom sezonom Ajaksa poklopio se i dobar start reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Nova energija sa novim selektorom i sedam bodova posle tri kola. Dušan Tadić odavno nije zadovoljniji otišao kući sa okupljanja Orlova.

Utisci su superpozitivni! Selektor je uneo harizmu, energiju, inteligenciju, svakog dana samopoouzdanje prebacuje na igrače. Vidi se da je bio veliki fudbaler. Stvarno smo svi mnogo uživali na prethodnom okupljanju, sada samo treba da nastavimo dalje i da budemo sve bolji“, poručio je Dušan Tadić.


tagovi

Dušan TadićAjaksfudbalska reprezentacija SrbijeEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara