Tadić i Piksi (©MN Press)
Tadić i Piksi (©MN Press)

Dušan Tadić ispred svih: Kapiten postao rekorder srpskog fudbala

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.03.24. | 20:07

„Desetka“ Orlova upisala 106. nastup za reprezentaciju

Aktuelni sastav reprezentacije Srbije ima od večeras dvojicu apsolutnih rekordera! Pored Aleksandra Mitrovića, koji je najbolji strelac u istoriji našeg državnog tima (57 golova), Dušan Tadić je postao fudbaler sa najviše odigranih utakmica u dresu najdražih boja.

Tadić je sa klupe odgledao prvo poluvreme protiv Kipra (1:0), a kada je ušao u igru na startu drugog dela, počeo je da teče njegov 106. nastup za reprezentaciju Srbije. I time je postao samostalni rekorder, pošto je četiri dana taj učinak delio sa prethodnim kapitenom Branislavom Ivanovićem.

Izabrane vesti

Debitantski nastup za državni tim Tadić je upisao još 2008. godine protiv Poljske, a uz vrlo kratke izostanke neizostavni deo reprezentacije postao je 2012.

U ovih 106 mečeva stala su 22 gola i 40 asistencija, ali ono čime „desetka“ Orlova može da se pohvali je da s njim kao liderom Srbija otišla na tri od četiri poslednja velika takmičenja. Prvi put i na Evropsko prvenstvo nakon 24 leta.

Na večnoj listi igrača sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju iza Tadića su Branislav Ivanović (105 mečeva), Dejan Stanković (103), Savo Milošević (102), Aleksandar Kolarov (94), pa Aleksandar Mitrović (89).

Iz aktuelnog sastava Orlova ozbiljnu kandidaturu da budu naredni rekorderi ističu Nikola Milenković, koji je sa 26 godina došao do 51 nastupa i Strahinja Pavlović, koji sa 22 leta ima 33 utakmice u dresu Srbije.


tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeBranislav IvanovićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara