Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

DV7 postaje DV9: Ambulanta i teretana umesto plaže za Juventuosvu devetku na leđima

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 10:20

Alvaro Morato ide, vraća se Đakomo Vrioni, ali zna se ko je prvi špic Stare dame

Nije tako zamišljao početak leta, ali nije imao mnogo izbora. Umesto na nekoj egzotičnoj plaži Dušan Vlahović će prvo leto kao fudbaler Juventusa provesti u – ambulanti. Druge nije bilo, jer povreda prepona, odnosno upala mišića koja mu stvara probleme, ume da bude nezgodna, a u Vlahovićevom slučaju se poslednjih nedelja pogoršavala.

Kako Vlahovića očekuje sezona u kojoj bi trebalo da potvrdi da je golgeter za najviša dela letovanje je moralo da bude žrtvovano. Pomenuta upala isprva se očitavala samo kao nelagoda, sad je već hronično bolna, pa su doktori preporučili terapiju koja garantuje potpun oporavak za tri do četiri nedelje. Kada krene sezona neće biti vremena, a prepone znaju da budu dosadne.

Izabrane vesti

Zato je Vlahović ovih dana uz Federika Kjezu – čiji se povratak očekuje tek u oktobru – jedini igrač Juventusa koji je i dalje redovan u Kontinasi, raspuštenoj još od 22. maja i kraja protekle sezone. Zato mu je i selektor Dragan Stojković dao slobodno za junske akcije državnog tima. Opet nije bio izbor. Procena Juventusovih lekara je da će proći barem mesec dana pre no što će Vlahović početi da trenira, čak i smanjenim intenzitetom.

Ako sve bude kako treba, u drugoj nedelji jula počeće da trenira sa ekipom kada se Juventusova ekipa i okuplja te će biti spreman za novu sezonu. Svojevrsnu prekretnicu. Jer nakon što je u prva tri i po meseca u Torinu postigao devet golova sa brojem sedam na leđima, ovog leta bi Vlahović mogao da bude nagrađen kultnom „devetkom“.

Zimus je bila u vlasništvu Alvara Morate, ali Juve neće otkupiti Španca od Atletika pa će Vlahović moći da se vrati korenima. Podsetimo, u Firenci je bio DV9, s dolaskom u Juve promenio je ime na društvenim mrežama na DV7, sada je sedmica izbačena. DV čeka devetku da zaokruži ciklus.

Sedmica ne predstavlja ništa. Ovde su svi brojevi važni, od jedan do 100. Izabrao sam sedmicu jer je najbliža devetki“, rekao je Vlahović na promociji u Torinu.

Sada će mu se želja ostvariti. Juve za Moratu ne želi da plati više od 20.000.000 evra, ugovorom je cena postavljena na 35.000.000. Pošto nema dogovora Morata će otići, a u Juve će se bar privremeno vratiti Đakomo Vrioni, koji je blistao na pozajmici u Tirolu, postigao je 23-godišnji napadač 21 gol na 30 utakmica i Masimilijano Alegri bi mogao da mu da šansu na pripremama. Mada je Juve spreman i da sasluša ponude i eventualno taj novac iskoristi za nekog proverenog napadača za ulogu rezerve.

Prvi špic Juventusa je Dušan Vlahović. Od leta sa devetkom na leđima.


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara