Slavlje fudbalera Atletiko Madrida (Reuters)
Slavlje fudbalera Atletiko Madrida (Reuters)

Dva autogola i slučajan Van bastenovski volej odveli Atletiko Madrid u nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 22:59

Umesto da crpi energiju iz De Kajpa, Fajenord greškama sam sebe eliminisao iz Lige šampiona i na proleće će igrati u Ligi Evrope

Brljotine iz prošle sezone su ispravljene, one kada je Atletiko Madrid završio kao poslednji u grupi sa Portom, Klub Brižom i Bajer Leverkuzenom. Jorgandžije su kolo pre kraja grupne faze obezbedili plasman među 16 najboljih timova Evrope i to na jednom od vrelijih gostovanja na starom kontinentu. De Kajp je stadion na kojem i velikani umeju da se opeku, ali to nije bio slučaj sa Atletikom. Nije Fajenord crpeo energiju iz atmosfere na kultnom roterdamskom stadionu, već je bio dekoncentrisan u odsustnim momentima i sopstvenim greškama pogurao Atletiko u nokaut fazu - 1:3.

Dva autogola i jedan slučajni, Van bastenovski volej za trijumf ekipe Dijega Simeonea koji je večeras postao jedan od trojice menadžera koji su 100 ili više puta vodili jednu ekipu u Ligi šampiona. Ušao je Čolo u društvo Sera Aleksa Fergusona (190) i Arsena Vengera (177).

Izabrane vesti

Dakle, poslednje kolo u grupi E predstavljaće formalnost sa svih aspekata osim borbe za prvo mesto između Jorgandžija i Lacija i to u direktnom susretu na Metropolitanu. Jer Simeoneovi momci su sakupili 11, Bjankoćelesti 10, dok Fajenord sigurno ide u Ligu Evrope sa 6.

Nisu Rohiblankosi postigli gol iz uigrane akcije kojom bi razoružali odbranu rivala, ali pobedi se u zube ne gleda. Jer Atletiko nenametljivo napreduje u elitnom evropskom takmičenju, dok u domaćem prvenstvu, takođe stremi čelu tabele i borbi za titulu.

Poveli su gosti već posle 14. minuta igre posle situacije u kojoj Lutsharel Gertruda nije delovao kao jedan od najboljih levih bekova Eredivizije, već kao nesnađeni početnih sa ozbiljnom tremom. Loša komunikacija sa golmanom i komičan aut-gol. Taj pogodak napravio je i rezultatsku razliku na poluvremenu, da bi malo pre isteka sat vremena igre, velika dva gola kapitala Atletiku doneo Mario Ermoso. Gol spektakularan, nalik na onaj čuveni Marka Van Bastena od pre tri i po decenije protiv Rusije... Ipak, utisak je da je defanzivac Jorgandžija imao nameru da vrati loptu u sredinu i da je mrežu nehotice zatresao.


Nisu se Roterdamersi predavali ni nakon što je odbrana drugi put kapitulirala, već su pokušali da spasu što se spasiti može. I nije bilo kasno. Vifer je prepolovio zaostatak nakon loše reakcije gostiju proi odbrani korenra, ali nisu izabranici Arnea Slota ni stigli da ozbiljno zaprete rivalu izjednačenjem kada ih je, ponovo razoružao njihov fudbaler. Nije Santijago Himenez imao prilike da savlada Jana Oblaka, ali je trzajem glavom, u želji da interveniše, napakostio sopstvenom čuvaru mreže. Nakon drugog autogola, nije bilo povratka.

A zašto meksički golgeter nije ulazio u šanse, vrlo je jednostavno. Štoperski trio Atletika Hose Marija Himenez, Aksel Vitsel, Ermoso ga je pojeo i dozvolio mu svega tri kontakta sa loptom u njihovom šesnaestercu. Nisu mu Čolovi ratnici dozvolili ni jedan jednini šut ka golu.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA E

Utorak

Lacio - Seltik 2:0

/Imobile 82, 85/

Fajenord - Atletiko Madrid 1:3 (0:1)

/Vifer 77 - Gertruda 14ag, Ermoso 57, Himenez 81ag/



tagovi

FajenordAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara