Foto: fscg.me
Foto: fscg.me

Dva drugara, dobra, stara...

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 15:16

Dejo i Robi na novom zajedničkom zadatku...

Ono kad slika govori više od hiljadu reči... Dva velika asa, dve velike legende regionalnog i evropskog fudbala, ponovo su na zajedničkom zadataku. Nekada su kao saigrači dotakli nebesa, osvojivši Kup šampiona sa Crvenom zvezdom, sada će za primani cilj imati da Crnu Goru napokon odvedu na neko veliko reprezentativno takmičenje.

Ono što nisu uspeli Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Mijo Radulović, pokušaće Robert Prosinečki, uz podršku Dejana Savićevića, kao prvog čoveka crnogorskog fudbala.

Izabrane vesti

"Veoma sam zadovoljan i srećan što sam ovde i što mogu da vodim Crnu Goru. Radiću najbolje što mogu. Sve ćemo rešavati u hodu, u septembru nas čeka Liga nacija koja je veoma važna. Mislim da će ovo dobro ispasti. Sa Dejom sam veliki prijatelj. Razgovor je trajao vrlo kratko. Pitao da li me interesuje ovaj posao, rekao sam da i u dva dana smo sve rešili", ispričao je Robi na današnjoj 'presici'.

Prvi izazovi na klupi Crne Gore Prosinečkog očekuju martu, kada će Sokolovi igrati dve prijateljske utakmice, sa Makedonijom i Belorusijom.

"Crnogorci su ponosan narod i nećemo se nikog plašiti. Uvek sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima. Sigurno ćemo želeti da dominiramo, imamo kvalitet igrača koji to mogu da iznesu. Zavisi i od rivala, ali mislim da ćete gledati motovisanu Crnu Goru. S novim vetrom koji dolazi sa mnom možda bude drugačije".

Novi selektor je prilično upoznat sa crnogorskim igračima...

"Neke znam od ranije, kao Vešovića kojem sam bio trener u Zvezdi. Znam mnogo o igračima, imamo kvalitet, vođe poput Savića, Jovetića i Marušića, ima i mlađih na koje računamo, a tokom prijateljskih mečeva daćemo šansu igračima koji su do sada manje igrali", zaključio je Prosinečki.

Javnosti se potom obratio i Dejan Savićević:

"Prvi i jedini razgovor imali smo sa Prosinečkim. To kažem da bih otklonio sve sumnje, niko ni sa kim nije zvanično pregovarao osim sa Robijem. Posle prvog razgovora izrazio je želju da vodi Crnu Goru, nakon toga nije bilo uslovljavanja ni sa jedne strane. Brzo smo postigli dogovor. Posle žreba Lige nacija znaćemo koje su realne ambicije, šta možemo da ostvarimo", poručio je Genije.


tagovi

Robert ProcinečkiDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara