Dva gola, tri stative, prečka i promašen penal: Bilo je burno u Lajpcigu, tek će da puca u Bergamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 20:43

Spektakularan okršaj Lajpciga i Atalante završen bez pobednika - 1:1

Kvalitet na nivou završnice Lige šampiona, utakmica u kojoj ništa nije završeno posle 90 minuta fudbala, a i bolje što nije, jer nema sumnje da ćemo za sedam dana gledati još veći spektakl između Atalante i Lajpciga u Bergamu. Večeras je Red Bul Areni viđeno sve što jedna vrhunska fudbalska predstava može da poonudi. Jedan efektan gol, jedan autogol, promašen penal, tri stative, jedna prečka, ali i još mnogo ozbiljnih prilika na obe strane. Do pobede su u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope apsolutno zasluženo mogli i jedni i drugi, mada je posle svega bilo najravnopravnije što niko nije slavio, već je konačna odluka pomerena za sledeći četvrtak - 1:1 (0:1).

Prvo poluvreme je u potpunosti proteklo u znaku Luisa Murijela, za koga odbrana Lajpciga nije mogla da pronađe rešenje. Kolumbijac je veliko nadahnuće krunisao u 17. minutu, kada je izvrsno prošao između dvojice čuvara, a onda poslao neodbranjivu raketu u mrežu Petera Gulačija. Mađarski čuvar mreže je kasnije bio najzaslužniji što mu se mreža nije još koji put tresla, a onda je domaćin iskoristio dobro otvaranje drugog poluvremena i autogolom Zapakoste, posle centaršuta Anhelina, stigao do izjednačenja. Samo minut ranije Huan Muso je na fantastičan način zaustavio jedanaesterac Andrea Silve, ali već u narednom napadu nije imao pravo rešenje.

Izabrane vesti

Statistika često ume da zavara, ali ovoga puta kristalno jasno opisuje dešavanja u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope. Lajpcig je imao 57 odsto loptu u svom posedu, 11 udaraca ka protivničkom golu, od čega pet u okvir gola. Atalanta je imala čak 20 udaraca, od čega četiri u okvir gola. Lajpcig je tokom najvećeg toka utakmice imao terensku inicijativu, ali je sastav Đan Pjera Gasperinija bio taj koji je češće pretio. Ne može se reći i opasnije, s obzirom da je u finišu meča vrlo lako moglo da bude 2:1.

Sjajan gol Murijela u 17. minutu bio je direktni krivac za potpunu promenu dešavanja na terenu. U tom trenutku se domaćin trgao, svesna je bila ekipa Domenika Tedeska da mora da krene u ofanzivu, ali kao da nije računala na mnogo opasnu tranziciju Boginje provincije. Ipak, prvi je okvir gola pogodio napadač domaćih Andre Silva, koji se može smatrati jednim od tragičara u domaćim redovima. On je iskoristio grešku Matea Pesine, gađao iz prve, ali je pogodio stativu.

Atalanta je ponovo do vođstva mogla u finišu prvog poluvremena, a upravo je Luis Murijel bio odgovoran što se to nije dogodilo, propustio je dve odlične prilike, a onda je Mario Pašalić izjednačio 1:1 u stativama. Gosti su prvi pripretili i na početku drugog poluvremena, kada je Gulači zaustavio udarce Zapakoste i Murijela, ali je onda usledilo Lajpcigovih pet minuta. Demiral je oborio Nkunkua za najstrožu kaznu, ali je zablistao Muso i jednom rukom odbranio udarac Silve. Ipak, ekipi Đan Pjera Gasperinija se smrklo pred očima dva minuta kasnije.

Gosti nisu pali pod psihološki pritisak, već su ekspresno reagovali i počeli da napadaju, pa je ubrzo moglo da bude 1:2. Ipak, stativa je bila saveznik domaćina u 66. minutu kod udarca Kopmajnersa. Ali sve se nivelisalo u samoj završnici, Anhelino je po ko zna koji put fantastično centrirao sa levog boka, Soboslaj se izuzetno bacio i u letu pogodio prečku. Domaćin je morao do gola u 90. minutu, kada je Demiral zaustavio udarac Klostermana na samoj gol-liniji.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

RB Lajpcig - Atalanta 1:1 (0:1)

/Zapakosta 58ag - Murijel 17/

21.00: (2,30) Braga (3,35) Rendžers (3,40)

21.00: (5,10) Ajntraht Frankfurt (3,70) Barselona (1,70)

21.00: (2,05) Vest Hem (3,50) Lion (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Luis Murijel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara