(©Reuters)
(©Reuters)

Dva minuta Furije i utešni gol sa 40 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 22:47

Španija rutinski savladala reprezentaciju takozvanog Kosova 3:1

Remi protiv Grčke (1:1), a potom i neugodna situacija da na gostovanju Gruziji jure gol zaostatka, za izabranike Luisa Enrikea predstavljali su lekcije dovoljne da istu grešku ne ponove protiv takozvanog Kosova.

Želeći da izbegnu muke iz prva dva kola Španci su od prvog sudijskog zvižduka krenuli u ofanzivu, pa je Feran Tores već u 6. minutu prouzrokovao gužvu pred golom rivala. Pretnja igrača Mančester Sitija, kao i pokušaj Morate u 22. minutu nisu doneli promenu rezultata, ali su najavili ono što je usledilo - dva minuta domaćina koja su u potpunosti opravdala nadimak Crvena furija.

Izabrane vesti

Dvojac koji je golovima režirao preokret protiv Gruzije uspeo je od 34. do 36. minuta da u potpunosti slomi otpor protivnika. U 34. minutu Žordi Alba je uspeo da stigne do lopte na levom boku posle lošeg centaršuta saigrača sa desne strane, a potom povratnim pasom uposli Danija Olma. Fudbaler Lajpciga primirio je pas saigrača, idealno se namestio na oko 14 metara od gola rivala i između dva protivnička igrača neodbranjivo gađao dalji ugao.

Na majstoriju ofanzivca koji se afirmisao u Dinamu iz Zagreba nadovezao se Feran Tores samo dva minuta kasnije. Napadač je izbegao ofsajd zamku prilikom proigravanja Pedrija, a potom rutinskom egzekucijom nakon prodora udvostručio prednost.

Posle dva brza gola Španaca bilo je jasno da je veliki deo dilema po pitanju pobednika rešen, a tačku na susret mogao je da stavi Alvaro Morata u 39. i 47. minutu. Na pokušaje centarfora Španije nadovezali su se pokušaji Olma i Toresa, a nakon propuštenih prilika domaćina usledila je kazna Halimija koji je u 70. minutu iskoristio nerezonsku reakciju Simona i sa oko 40 metara poklon golmana Španije pretočio u gol.

Lopta u mreži Crvene furije vratila je nadu u čudo gostima, ali je ona trajala samo pet minuta s obzirom na to da je Moreno, posle samo šest miuta provedenih na terenu, na asistenciju Kokea postavio konačni rezultat - 3:1.

Istovremeno, svoj duel u okviru 3. kola Grupe B odigrali su Grčka i Gruzija koje su podelile bodove (1:1).

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

GRUPA B

Španija - Tzv Kosovo 3:1 (2:0)

/Olmo34, Tores 36, Moreno 75 - Halimi 70/

Grčka - Gruzija 1:1 (0:0)

/Kakabadze 76ag - Kvaratskelia 78/



tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeDani Olmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara