Esteban Andrada (©AFP)
Esteban Andrada (©AFP)

Dva puta je Santos Laguna dobila Monterej iz penala u nadoknadi vremena, ali samo se noćašnji meč računa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 23:10

Prva utakmica četvrtfinala plej-ofa Klausure na programu je u noći između srede i četvrtka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Tek sada kreće ono pravo u meksičkom fudbalu. U noći između četvrtka i petka, od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu, Santos Laguna i Monterej će da otvore četvrtfinale plej-ofa Klausure.

Monterej je bio ubedljivo prvi u ligaškom delu, dok se Santos Laguna do plej-ofa provukla doslovce sa poslednje moguće pozicije. U doigravanje za titulu ide 12 najboljih ekipa, Santos je bio 13, ali 10-plasirani Keretaro nije imao pravo nastupa u plej-ofu, pa je upao umesto njega.

Izabrane vesti

Morao je Santos da igra osminu finala, tamo je kao gost šokirao Pačuku i eliminisao je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bio je na rubu eliminacije, spasao ga je Dorija golom u 95. minutu, a isti igrač je potom bio precizan i sa bele tačke.

Monterej je naravno veliki favorit, kao osvajač prvog mesta direktno se plasirao u četvrtfinale. To znači da je imao nekoliko dana više za odmor. Međutim, prošlost se briše, sada sledi nokaut faza i sve je otvoreno.

03.00: (3,50) Santos Laguna (3,50) Monterej (2,05)

Poslednji put je tim koji je bio najbolji u ligaškom delu u Meksiku uzeo i titulu u Klausuri 2021. godine, Kruz Azul. Od naredna tri takmičenja, dva puta je Klub Amerika bila prva, jednom Pačuka, ali trofeje su osvajali Atlas (dva puta) i jednom Pačuka.

Beskorisno je to što smo bili prvi. Sada počinje novi turnir za sve, ko god bude najbolji u njemu osvojiće titulu. Ne smatramo da smo favoriti. Svi meksički timovi su jaki, pogotovo u ovakvim situacijama“, rekao je golman Montereja Esteban Andrada, koji je sa meksičkim klubom 2021. godine osvojio KONKAKAF Ligu šampiona, a pre toga prvenstvo i argentinski Liga kup sa Bokom juniors, a Kopa Sudamerikanu sa Lanusom.

Monterej je trijumfovao na 13 od 17 ligaških mečeva u Klausuri, imao je jedan remi i tri poraza. Jedan od njih doživeo je baš protiv Santos Lagune, sredinom aprila, kada je več obezbedio mesto među četiri najbolje ekipe. Bilo je 2:1.

Zanimljivo, zeleno-beli su bili bolji od Montereja i u Aperturi, početkom jula su na svom terenu slavili su sa 4:3. Oba puta Santos Laguna je slavila posle preokreta, golovima iz jedanaesterca u nadoknadi vremena. Na prvom meču je gubila sa 2:0, a presudio je pogodak Brajana Lozana sa bele tačke u 91. minutu, dok je prethodni njihov susret rešio gol Arolda Presijada u 94.

Revanš meč četvrtfinala između Montereja i Santosa na programu je već u noći između subote i nedelje, na stadionu BBVA Bankomer u Montereju.

MEKSIKO 1 (PLEJ-OF KLAUSURE) – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

03.00: (3,50) Santos Laguna (3,50) Monterej (2,05)

05.10: (4,30) San Luis (3,60) Klub Amerika (1,85)

Petak

03.00: (2,40) Atlas (3,35) Gvadalahara Čivas (2,95)

05.10: (1,95) Tigres (3,50) Toluka (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MonterejSantos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara