Patrik Vijera (Reuters)
Patrik Vijera (Reuters)

Dvanaest je ipak previše: Kristal Palas smenio Patrika Vijeru pred Arsenal

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 09:58

Londonski klub nije pobedi od 31. decembra prošle godine, a ceh je platio francuski stručnjak

Kraj za Patrika Vijeru na klupi Kristal Palasa. Dvanest utakmica bez pobede, kao i nedostatak izgleda da će se nešto radikalno popraviti u završnici sezone, ipak su bili previše iz vizure rukovodstva londonskog kluba koje je odlučilo da smeni francuskog stručnjaka.

Samo prvi pogled na tabelu Premijer lige govori da su Orlovi dobrostojeći, ali kada se tek malo bolje obrati pažnja, samo ih tri boda dele od zone ispadanja. Paklena borba za opstanak 11 do 12 utakmica pre kraja prvenstva predstoji premijerligašima budući da poslednih devet klubova na tabeli staje u svega pet bodova.

Izabrane vesti

A kako Palas nije pobedio od 31. decembra 2022. godine i kako je od tada osvojio samo pet bodova, odnosno koliko su Orlovi poslednjih dana napadački inferiorno izgledali, čelnici kluba nisu sebi dali luksuz da istrpe Vijeru do kraja sezone i povere mu borbu za opstanak. Ipak londonski tim na tri uzastopne utakmice u Premijer ligi pre prošlonedeljnog poraza od Brajtona, nije uputio udarac u okvir gola, a bez pogotka je gotovo 400 minuta.

"Ova teška odluka doneta je s ogormnim žaljenjem. Na kraju, rezultati poslednjih meseci su nas stavili u nesigurnu ligašku poziciju i smatrali smo da je promena neophodna da bi nam dali najbolje šanse da zadržimo status Premijer lige", objasnio je predsednik kluba Stiv Periš.

Vijera je leta 2021. godine preuzeo ekipu od Roja Hodžsona i u debitanstskoj sezoni je odveo do 12. mesta u Premijer ligi. Klub se letos nije bogzna koliko isprsio da mu dovede kvalitetnija pojačanja, potrošeno je manje od 50.000.000 evra, što je Palas stavilo u red najskormnijih trošadžija na Ostrvu prethdonog leta.

"Patrikov uticaj od kada nam se pridružio je značajan. Izuzetno ga cenim, on je odveo tim do polufinala Vembli FA kupa i respektabilnog 12. mesta. Završio prošlu sezonu igrajući uzbudljiv fudbal, i odgovorio je izazovu s obzirom na promene koje smo napravili u timu pre njegovog dolaska", zaključio je Periš.

Dakle, legenda Arsenala napustila je Selherst park baš pred okršaj sa Arsenalom koji je na programu u nedelju od 15.00 na Emirejtsu.


tagovi

Patrik VijeraKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara