Lukaku i Romero (© Reuters)
Lukaku i Romero (© Reuters)

Dve decenije bez transfera londonskih rivala, možda će sad: Totenhem bacio oko na Lukakua

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 16:27

Hari Kejn pokrenuo interesovanje

Možda je sa navijačke strane teško zamisliti, jer su prošle 22 godine otkako su Čelsi i Totenhem sarađivali na tržitu (Gustavo Pojet 2001), međutim, situacija je takva da bi mogli da pruže ruku jedni drugima. Niko ne može da tvrdi da će se obistiniti, niko ne može da tvrdi ni da neće, jer Romelu Lukaku figurira kao opcija da pređe sa Stamford bridža na novi Vajt Hart Lejn.

Takav scenario najavljuju pojedini engleski, ali i deo italijanskih medija, uveravajući da bi eventualni prelazak Harija Kejna u Bajern stvorio rupu u napadu Endžija Postekoglua i da je jedna od meta upravo Belgijanac. Totenhemu je potrebno ime, dokazan fudbaler, jer u špicu trenutno nema odgovarajućih opcija.

Izabrane vesti

Rišarlison je i dalje tu, ali je korisniji kad se izvuče na krilo, novajlija iz argentinskog Rosario Sentrala Aleho Velis ima tek 19 godina i nije naviknut na premijerligaški stil. Lukaku jeste, nadavao se golova u Evertonu, kasnije i u Mančester junajtedu, te iako mu je boravak u Čelsiju manje prijao, svakako bi bio korisnija opcija od pomenutog dvojca. Pitanje je da li i dostojna zamena Kejnu, ali navodno bi predsednik Dani Levi pokušao. Naročito ako se zna da dogovora sa Portom oko transfera Medija Taremija nema, jer Zmajevi insistiraju na 30.000.000 evra obeštećenja.

Inter je svakako razočaran ponašanjem Lukakua, potpredsednik Havijer Zaneti je to jasno predočio pre nekoliko dana, što znači da se Big Rom neće vratiti u Milano. Neće, izgleda, ni u Juventus, iako ga Masimilijano Alegri ceni, ali su navijači jasno stavili do znanja da ga ne žele u timu, što bi moglo da utiče i na status Dušana Vlahovića, ali to je već neka druga priča.

Lukaku, navodno, hoće opet u Italiju. Ne bi trebalo zaboraviti da je možda i sezonu karijere odigrao u Interovom dresu kad je vodio Nerazure do titule vredne prekida Juventusove dominacije. U ovom trenutku ga ne interesuju ponude iz Saudijske Arabije ili drugih egzotičnih destinacija. O Totenhemovoj se može diskutovati, ali tek kad Levi bude konkretizovao potez i ponudio sumu.

Jedno je izvesno: u Čelsiju se neće zadržavati. Iako ima ugovor do 2026, trener Maurisio Poketino ga je po povratku u Kobam odvojio od ekipe, u nameri da ne širi negativnu energiju, zbog čega trenira samostalno.

 

 


tagovi

ČelsiTotenhemRomelu LukakuLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara