Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dve golčine ošamutile Brentford, Šmajhel sačuvao pobedu Lestera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 16:55

Ekipa Brendana Rodžersa slavila pogocima u prvom poluvremenu - 2:1 (2:0)

Brojne i pritom konstantne povrede osudile su Lesterovu sezonu na propast, i kako trenutno stvari stoje, ekipa iz Istočnog Midlendsa prvi put posle četiri godine neće igrati gotovo nikakvu ulogu u borbi za Evropu. Gotovo nikakvu, ali daleko od toga da ne bi mogao da je ima, jer ipak, u poslednje vreme daje naznake da bi u finišu prvenstva mogla da se umeša u trku. Kao da se Brendan Rodžers navikao na probleme koji njegovu ekipu prate ove godine i vremenom naučio da se sa njima nosi. Lester se probudio, Lester podseća na onaj iz prethodnih sezona. Sa Arsenalom nije uspeo da izađe na kraj, ali mu manji timovi više ne predstavljaju nepremostivu prepreku. Početkom meseca dobio je Barnli, potom i Lids, u "okrnjenom" 30. kolu na pleća oborio i Brentford - 2:1 (2:0).

Trećom prvenstvenom pobedom u poslednje četiri utakmice, Lisice su uskočile u gornji deo tabele. Daleko, na 12 bodova udaljenosti je šestoplasirani Vest Hem, isto toliko više ima i Totenhem, s tim da Rodžersova ekipa ima dve utakmice manje od Čekićara, odnosno jednu manje od Pevaca, kao i međusobni okršaj sa timom Antonija Kontea, što znači da bi do kraja mogao da pripreti londonskim klubovima.

Izabrane vesti

Za tako nešto potrebno je da, kao danas, nosioci tima budu na visokom nivou. Teško je reći da je Lester bio bolji tim, makar ne tokom većeg dela meča, ali je zahvaljujući Kasperu Šmajhelu uspeo da sačuva prednost stečenu individualnim kvalitetom. Odnosno, strašno preciznim udarcima Timotija Kastanja i Džejmsa Medisona.



Brentford je načeo Kastanj razornim udarcem u dalji ugao sa ivice šesnaesterca na asistenciju Harvija Barnsa, a na kolena ga bacio Džejms Medison iz slobodnog udarca sa gotovo identične pozicije. U razmaku od 13 minuta - od 20. do 33. - Lester je ošamutio rivala i trasirao put ka pobedi. Na njemu je ostao zahvaljujući - Kasperu Šmajhelu. Danski čuvar mreže je u uvodnim minutima drugog dela skinuo dva zicera gostujućim fudbalerima, prvo Pontusu Jansonu, zatim i Brajanu Mbuemu, obojici posle udaraca glavom sa pet metara, i sprečio londonski klub da smanji zaostatak u periodu njegove najbolje igre.

Kod udarca Joana Vise već nije mogao ništa. Još jedna golčina, zanimljivo, sa dosta slične pozicije kao Kastanj i Medison, oslobodio se dvojice čuvara i pogodio dalji ugao za nadu Brentforda da u preostalih pet minuta može do izjednačenja. Međutim, ispostavilo se da gosti nisu imali snage i ideja da dođu do remija.

PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 2:3

/Džoni 26, Trinkao 45+11 - Herison 63, Rodrigo 66, Ajling 90+1/

Subota

Aston Vila - Arsenal (0:1)

/Saka 30/

Nedelja

Lester - Brentford 2:1 (2:0)

/Kastanj 20, Medison 33 - Visa 85/

15.00: (2,10) Lester (3,50) Brentford (3,80)

17.30: (1,85) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LesterPremijer ligaBrentfordDžejms Medison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara