Srbija (©Starsport)
Srbija (©Starsport)

Dve oktobarske pobede i skok Srbije za tri mesta na FIFA rang listi

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.10.21. | 10:40

Orlovi sada 25. na svetu

Pao je Luksemburg (1:0), pao Azerbejdžan (3:1), Srbija dobro gura u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, obezbedila je najmanje mesto u baražu i sve to se odmah odrazilo i na FIFA rang listu.

Do naredne koja će izaći u novembru, Srbija će biti na 25. mestu svetske liste, što je skok za tri pozicije u odnosu na prethodno izdanje. Orlovi su zaradili 11,37 bodova i preleteli Ukrajinu, Tunis i Japan.

Izabrane vesti

Kada se u obzir uzmu samo evropske reprezentacije, Srbija je 15. selekcija Starog kontinenta, a ispred nje su, kao najbliži, Poljska, Vels, Hrvatska...

Što se tiče prvih deset na svetu, Belgija je i dalje broj jedan, iza nje je Brazil, a Francuska i Italija su preskočile Englesku, koja je sada na poziciji pet. Ide Argentina, pa iza nje Španija, koja se rotirala sa Portugalijom, deveti je Meksiko, dok je na desetom mestu Danska.

Reprezentaciju Srbije u novembru čekaju dve utakmice, prva prijateljska sa Katarom, a onda sa Portugalijom u Lisabonu, u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal. Orlovima samo pobeda odgovara da osvoje prvo mesto i direktan put u Katar.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFIFA rang lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara