Dejan Stanković
Dejan Stanković

Dve varijante Dejana Stankovića: Bukari možda na klupi!

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.08.22. | 10:46

Dan velikih odluka za trenera Crvene zvezde uoči meča u Haifi

Crvena zvezda igra efikasno, atraktivno, golovima u ranoj fazi meča uteruje strah u kosti rivalima. Ali na sličan način deluje i Makabi iz Haife na početku takmičarske godine, imajući u vidu činjenicu da je Zvezdin sutrašnji rival postigao devet golova u dosadašnjim kvalifikacijama za Ligu šampiona. A imao je prilično dobre rivale poput Olimpijakosa i Apolona sa Kipra.

Sa druge strane crveno-beli imaju sedam pobeda u nizu, uz gol razliku 27:1. Poslednji takmičarski meč izgubili su na gostvanju u Ajbroksu u martu, i normalno je da navijači živi u stanju velike euforije, sa razmišljanjima da je ovo najbolji tim crveno-belih u poslednjih 30 godina.

Izabrane vesti

Ipak, imaće Zvezda, bez ikakve sumnje, sutra najteži ispit u dosadašnjem delu sezone, verovatno najzahtevniju utakmicu još od dvomeča sa Glazgov Rendžersom.

Kako su nam rekli ljudi iz Izraela, Makabi u poslednje vreme igra kao u transu, u odličnom je momentu i ima jednu vrlu uočljivu specifičnost - sposoban je da napravi veliki broj šansi u kratkom vremenskom periodu. Kada tome još dodate sjajnu atmosferu sa tribinama, jasno je da će crveno-beli imati zadatak da umire ritam utakmice i potom “pecaju” greške rivala, jer se očekuje da Makabi krene vrlo ofanzivno sa velikim brojem igrača u završnici.

Jasno je da na to računa Dejan Stanković i moguće je da će odstupiti od standardne formacije. Crveno-beli su u dosadašnjem delu sezone mleli rivale postavom bez klasične šestice, što je negde i opredeljenje šefa stručnog štaba. Ta uloga je bila poverena Kingsu Kangvi i Geloru Kangi, osigurači poput Sanoga ili Srnića ulazili su u igru kada je sve već bilo završeno.

Na gostovanju u Jermeniji Sanogo je bio u startnoj postavi, ali je tada zbog lakše povrede otpao Mirko Ivanić. Pojavljivanje veziste sa izraženim defanzivnim karakteristikama, značilo bi da bi u Haifi morao da bude žrtvovan neko od najefikasnijih ovosezonskih igrača.

Kako se može čuti Dejan Stanković je na jednom od poslednjih treninga spremao obe varijante. Prvu u standardnoj formaciji sa Kangvom i Kangom u centralnom delu manevra. Ispred njih su delovali Bukari, Katai i Mirko Ivanić.

Međutim, ne bi bilo iznenađenje da čovek za specijalne operacije, Slavoljub Srnić bude starter u Haifi. Trenutno je momak iz Šapca u prednosti u odnosu na Seku Sanoga, koji je izgubio status i blizu je odlaska iz Crvene zvezde. Slične zahteve Slavoljub Srnić je imao i tokom prethodne takmičarske godine. Neke njegove epizode su bila sjajne (Razgrad, Braga), neke problematične (Glazgov). Ali jasno je da Dejan Stanković ima veliko poverenje u Slavoljuba Srnića.

U slučaju da Dejan Stanković krene sa opreznijom varijantom, doći će do pretumbavanja u veznom redu. Nešto ofanzivniju ulogu dobio bi Gelor Kanga, dok bi se na klupu preselio Osman Bukari.

Reprezentativac Gane je u sjajnom momentu. Postigao je šest golova od početka sezone, uključujući het-trik u beogradskom duelu sa Pjunikom. Tada je impresionirao brzinom i ušao pod kožu navijača. Međutim, procena je da Bukari može najmanje da doprinese u defanzivi i da bi možda bilo bolje da uđe sa klupe. Posebno ako Crvena zvezda u drugom poluvremenu bude imala aktivan rezultat.

Jasno je da bi odluka o prekomandi brzononog krila naišla na osudu široke javnosti. Ali trener Crvene zvezde - ma kako se on zvao - nije tu da ispunjava želje, već da postigne gol više za 180 minuta od Makabija iz Haife i plasira se u Ligu šampiona.


tagovi

Dejan StankovićOsman BukariSlavoljub SrnićSeku SanogoKings Kangva

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara