Dioni i Bakajoko ©Star Sport
Dioni i Bakajoko ©Star Sport

Dvojac na izlaznim vratima Marakane: Dioni višak posle dolaska Ohija, Bakajoko već otpisan

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 17:32

Iskusni napadač i mladi bočni fudbaler bi uskoro mogli da se rastanu sa crveno-belima

Proces ozbiljnog rasterećenja igračkog kadra Crvene zvezde započinje već ove zime. Slavoljubu Srniću i Aleksi Vukanoviću ističu ugovori 1. januara, s tim da bi nekadašnji izdanak Zvezdine škole mogao da produži saradnju do 2023. godine, dok opciju za odlazak na pozajmicu ima i Njegoš Petrović. Upražnjeno mesto u veznom redu nadomestio bi igrač Šerifa Edmund Ado na čijem se angažovanju aktivno radi u Ljutice Bogdana. Tu neće biti kraj kada su u pitanju odlasci sa Marakane, jer bi crveno-beli ove zime trebalo da se rastanu i sa Loisom Dionijem i Akselom Bakajokom.

Francuski napadač je posle uspona i padova na početku jeseni, tamo počekom novembra ispao iz svih opcija za postavu kod Dejana Stankovića. Dioni se prvobitno žalio na bolove u glavi, ali je ubrzo bilo jasno da se ne oseća kao deo grupe i da će se teško naći u ozbiljnoj konkurenciji za tim.

Izabrane vesti

Pozajmica francuskog napadača iz Anžea ističe na leto, tako da bi za Crvenu zvezdu bilo najbezbolnije da igrač pronađe novi klub, u kojem bi mogao da odigra narednih šest meseci, ali i koji će biti spreman da pruzme njegovu platu.

A ne može se reći da Dioni nije dobio pravu šansu na stadionu Rajko Mitić, pogotovo štu su u njega, kao inostranog napadača sa iskustvom iz jedne od liga petice, ulagane velike nade. Stanković ga je forsirao tokom leta, čak je i dobro krenuo golovima protiv Kairata i Šerifa, ali je odmah bilo evidentno da nije bio potpuno spreman. Delovalo je da nama snage za žestok ritam i svih 90 minuta, na šta su se kasnije nadovezale i sitne povrede. Osnovni problem je bilo to što se ekipi pridružio na kraju pripremnog perioda, pa je kaskao u fiizičkom i taktičnom smislu za saigračima.

Na kraju, Dioni je u Superligi odigrao osam utakmica i postigao samo jedan gol, dok je u Evropi zabeležio meč više i ostao na ta dva pogotka. Poslednji nastup u crveno-belom dresu zabeležio je u Surdulici 27. oktobra, u jedinom porazu Stankovićevog tima u sezoni, kada je izveden na poluvremenu i više ga nije bilo sastavu. Dioniju naruku ne ide ni činjenica što na početak prolećnih priprema 10. januara stiže raspucani Ohi Omoidžuanfo, a u međuvremenu su se za prednost ispred njega izborili Milan Pavkov i mladi Marko Lazetić.

Aksel Bakajoko je na stadion Rajko Mitić stigao pre godinu dana, a potpisivanje troipogodišnjeg ugovora, uz platu od 12.000 evra mesečno, jasno je pokazivalo da u redovima srpskog šampiona imaju ozbiljna očekivanja od brzonogog Parižanina. Stanković je njegov potencijal spoznao još dok je stasavao u omladinskom pogonu milanskog Intera, s obzirom da je Bakajoko kao talentovan igrač stigao u redove Nerazura sa 15 godina. Ipak, mogućnosti koje je nagoveštavao u najranijim igračkm danima, nije uspeo na delu da ispolji i dokaže u dresu Crvene zvezde.

Bakajoko će Crvenu zvezdu napustiti sa ukupno osam nastupa u dve polusezone. Proletos je ostvario četiri, uz ukupno 85 minuta na terenu, dok je ove na isto toliko mečeva igrao 117 minuta. Probavao ga je Stanković na više mesta u timu, igrao je kao bek i krilo, ali ni u jednom trenutku nije nagovestio da crveno-beli treba ozbiljnije da ulože u njegovu budućnost.

Dobra stvar za Crvenu zvezdu, u ovom slučaju, je to što je u ugovor sa Bakajokom stavljena klauzula, koja je vezana upravo za ovu zimu. Srpski šampion će moći da raskine ugovor sa bivšim igračem Sankt Galena onog trenutka kada mu isplati primanja zaključno sa decembrom mesecom ove godine, tako da će izbeći dodatne troškove.


tagovi

Lois DioniAksel Bakajoko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara