Bednarek obara Marsijala (Reuters)
Bednarek obara Marsijala (Reuters)

Dvostruki aršini fudbalske asocijacije Engleske? Bednarek pomilovan, Luizu ostala suspenzija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 17:56

U Arsenalu razočarani odlukom Nezavisne regulatorne komisije

Sautempton je u utorak uveče proživeo drugu najveću klupsku katastrofu i drugi premijerligaški debakl sa devet primljenih golova u poslednjih godinu i po dana. Oličenje noćne more bio i Jan Bednarek, defanzivac Svetaca koji je postigao autogol, skrivio penal i dobio crveni karton pred kraj utakmice. Međutim, Sautempton je uložio žalbu na isključenje, samim tim i suspenziju Poljaka, a FA ju je usvojio. Epilog je da će 24-godišnji štoper moći da nastupi predstojeće subote protiv Njukasla.

Šta se tačno dogodilo u 86. minutu? Bednarek je kao poslednji igrač odbrane zakačio Entonija Marsijala, ali je utisak da je Poljak bežao od kontakta, a Francuz išao na to da padne, uostalom i milisekund ranije počeo da stremi ka travnatoj površini. Glavni sudija je Majk Din je gledao snimak posle čega je isključio Bednareka.

Izabrane vesti

Ole Gunar Solskjer je posle utakmice bio saglasan sa kolegom Ralfom Hazenhitlom da je crveni karton prestroga sankcija.

“U trenutku kada gubimo 6:0 i već imamo jednog igrača manje, sudije bi trebalo da imaju osećaj da smo već dovoljno oštećeni”, rekao je austrijski stručnjak.

Zvanična izjava Fudbalske asocijacije Engleske glasi: Jan Bednarek će biti dostupan za narednu utakmicu nakon što je Nezavisna regulatorna komisija utvrdila neopravdano isključenje i ukinula njegovu suspenziju.

Posle ovakve odluke FA, razočaranje je ono što osećaju u redovima Arsenala. Za razliku od Sautemptona, Tobdžijama nije prošla žalba usmerena na crveni karton i suspenziju Davida Luiza protiv Vulverhemtona.

U vrlo sličnoj situaciji, došlo je do sitnog kontakta kolena Brazilca i pete, odnosno đona Vilijama Žozea posle kojeg je Kreg Poson svirao penal za Vulvse i isključio Luiza. U Arsenalu sigurno veruju da nadležno regulatorno fudbalsko telo ima dvostruke aršine, jer iskusni štoper neće imati pravo da igra u subotu protiv Aston Vile u Birmingemu.


 


tagovi

Jan BednarekDavid LuizSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara