Spartak (© Reuters)
Spartak (© Reuters)

Džaba novi trener, džaba Artjom Dzjuba: Spartak gazduje Moskvom i sa rezervnim timom

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 20:06

Branilac pehara Kupa Rusije u prvom četvrtfinalu Artjom Dzjuba debitovao za još jednog velikana

Može Lokomotiva da se pojačava do mile volje, Moskvom gazduje Spartak. Posle dva prvenstvena dobio je i derbi u četvrtfinalu Kupa Rusije i pokazao da su problemi Železničara toliki da se ne mogu rešiti preko noći promenom trenera i angažmanom velikog broja pojačanja.

Sastav Giljerma Abaskala slavio je na RŽD areni (1:0) i tako se primakao plasmanu u polufinale takmičenja koje je osvojio prošlog proleća kad je savladao još jedan tim iz glavnog grada, Dinamo. Ovoga puta, posle 1:0 i 2:1 u tamošnjoj Premijer ligi presudnim se ispostavio hitac Danila Pruceva iz 16. minuta. Momak iz „klase 2000“ samo dvaput u sezoni je tresao mrežu, oba puta na terenu Lokosa.

Izabrane vesti

Njegov ofanzivni doprinos nadomestio je veliki izostanak u ofanzivi Spartaka, pošto zbog crvenog kartona iz meča sa Zenitom, tokom grupne faze Kupa Rusije, na raspolaganju treneru Abaskalu nije bio prvi napadač, Aleksandar Sobolev, nije bilo ni rezervnog špica Šamara Nikolsona, pa ni prvog golmana Aleksandra Selihova, najbolji fudbaler ekipe Kvinsi Promes ostao je na klupi (ušao u drugom poluvremenu), a i tako šareni sastav gostiju bio je bolji.

Ispostavilo se da Lokomotiva ni sa zimskim pojačanjima i novim trenerom nije uspela da parira velikom rivalu. Angažovala je tokom pauze Mihaila Galaktionova posle njegovog uspešnog rada u Nižnji Novgorodu, dovela Artjoma Dzjubu u napadu, golmana Himkija Ilju Lantratova, potom Sergeja Pinjajeva i Maksima Glušenkova iz Krila Sovjetov, iskusnog Igora Smoljnikova iz Torpeda i opet nije vredelo.

Doduše, Dzjuba je bio blizu izjednačenja, gol Stanislava Makgejeva poništen je usled ofsajda, pa je Spartak osigurao lepu prednost pred revanš za pet dana na Atkritije areni.

U prvoj utakmici današnjeg programa, Rostov i Ural su igrali 1:1. Gosti, za koje je starter bio Srbin Lazar Ranđelović, prednost su stekli pogotkom Alekseja Kaštanova već u petom minutu, dok je sastav Valerija Karpina izbegao poraz zahvaljujući rezervisti Nikolaju Komličenku u 67. minutu.

U četvrtak će se sastati Krila Sovjetov – Dinamo Moskva i CSKA – Krasnodar.


tagovi

Artijom DzjubaArtjom DzjubaArtem DžjubaLokomotiva MoskvaSpartak MoskvaKup Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara