(© Reuters)
(© Reuters)

Džabe ste centrirali 58 puta, LDU je u finalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 02:52

Treći put u istoriji ekvadorski tim će se boriti za pehar Sudamerikana

Da je domaćin već u šestom minutu poentirao (a mogao je), možda bi bilo neizvesno. Ovako je LDU Kito rutinski odbranio velikih 3:0 i maltene bez većih problema umarširao u finale Kopa Sudamerikana. Tim iz Ekvadora je odbranio 3:0 stečenih prošle sedmice i u Argentini odoleo napadima Defense i hustisije, iako je domaćin pretio.

Taj drugi meč je završen bez golova, iako je lako moglo da ih bude, međutim, David Barbona i Tomas Kardona i Gaston Tonji su bili neprecizni. Uz sve to, deluje da je taktika Hulija Vakarija bila pogrešna, njegovi izabranici su probali čak 58 puta da centriraju, a nijedna lopta nije sletela na glavu igrača Defense i(li) oni nisu bili dovoljno sposobni da savladaju Aleksandera Domingesa.

Izabrane vesti

Nije, doduše, ni veteran Paolo Gerero bio precizan na suprotnoj strani. Jednom je čak i stativu uzdrmao, samo što ga to ne „tangira“ previše, jer je u prvom susretu bio dvostruki strelac.

Tako je LDU matematički potvrdio ono što se moglo pretpostaviti prošle sedmice. Tim iz Kita se plasirao u treće finale Kopa Sudamerikana (južnoamerički ekvivalent Ligi Evrope) i poravnao sa Independijente del Valjeom na listi ekvadorskih klubova sa najvećim brojem završnica u istoriji takmičenja.

Bio je uspešan 2009. kad je savladao Fluminense, omanuo je dve godine kasnije (bolji bio Universitat iz Čilea), a sad će imati novu šansu.

I to protiv brazilske Fortaleze, koja je ranije eliminsala Korintijans. Finale je na programu 28. oktobra u urugvajskom Maldonadu.



tagovi

Kopa SudamerikanaLDU KitoDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara