Nedimović, Džajić i Šurbatović (©Starsport)
Nedimović, Džajić i Šurbatović (©Starsport)

Džajićev Izvršni odbor imenovao Nedimovića za zamenika predsednika

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.03.23. | 12:48

Sednici nisu prisustvovali Ljubiša Tumbakovića i Branko Zečević

Generalni sekretar ostaje Jovan Šurbatović, dok će Branislav Nedimović zvanično obavljati funkciju prvog potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.

To su dve prve odluke koje je doneo novi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Dragom Džajićem, s tim da se za ovu prvo saznalo iz jučerašnjeg saopštenja FSS, dok je ovu drugu danas objavio Sport Klub.

Izabrane vesti

Isti izvor pojašnjava da statutarno nedefinisana funkcija prvog potpredsednika znači da će Nedimović i formalno imati najveći uticaj među članovima Izvršnog odbora posle Džajića, te da će treću Zvezdinu zvezdu baš bivši ministar za poljoprivredu u Vladi Srbije menjati u slučaju odsustva predsednika.

Sport Klub podseća da je za mandata Slaviše Kokeze Statutom bilo predviđeno postojanje funkcije zamenika predsednika, koju su obavljali prvo Marko Pantelić, a zatim i Nenad Bjeković. Novim Statutom, usvojenim 2021. godine, takva uloga nije predviđena, ali je Izvršni odbor svejedno jednoglasno odlučio da se Nedimoviću daju šira ovlašćenja.

Za takav predlog glasalo je 13 od 15 članova Izvršnog odbora, jer prvoj sednici nisu prisustvovali bivši selektor Ljubiša Tumbaković i Branko Zečević, vlasnik kompanije Metal Fer.



tagovi

FSSBranislav NedimovićDragan Džajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara