Granit Džaka (©Reuters)
Granit Džaka (©Reuters)

Džakin košmar se nastavlja, asistencija za napadača Barnlija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 14:41

Nova užasna greška bivšeg kapitena Arsenala

Arsenal je odlično otvorio meč protiv Barnlija, poveo u šestom minutu, ali je u finišu prvog dela igre Granit Džaka stupio na scenu. Neshvatljivim potezom poklonio je gol protivniku i još jednom naterao navijače Tobdžija da se zapitaju šta ga drži u timu Mikela Artete? Isključivo njegovom krivicom Arsenal je na odmor otišao bez prednosti.

Jako dobar početak ekipe iz Severnog Londona na Tarf Muru, u uvodnim minutima odlična akcija. Vilijan je dodao loptu do Obamejana, Gabonac se sa leve strane sjurio u sredinu i sa omiljene pozicije savladao Nika Poupa.

Izabrane vesti

U nastavku su Guneri imali još par prilika da uvećaju prednost, ali strelcu prvog pogotka i Bukaju Saki je nedostajalo koncentracije u završnici. Klaretsi su retko pretili na drugoj strani, imali su par solidnih pokušaja, a onda je Džaka odlučio da im pomogne.

Ruku na srce, jeste ga Bernd Leno stavio u nezgodnu poziciju, prosledio mu je loptu na ivicu kaznenog prostora, dok je bio pod pritiskom protivničkih igrača. Ipak, potez Švajcarca se ne može objasniti. Želeo je da pošalje pas ka Davidu Luizu, a pogodio je Krisa Vuda, koji je bio na par metara od njega. Lopta se od stamenog napadača Dajšove ekipe odbila u mrežu. Pogodila ga je u kuk na ivici peterca, pa je ni kriv ni dužan poravnao rezultat.

Još jedna užasna greška reprezentativca Sajdžija, koji je od dolaska u klub napravio osam grešaka koje su direktno dovele do golova protivnika. Nijednom igraču u Premijer ligi u pomenutom periodu tako nešto nije pošlo za rukom.

Ne treba zanenmariti i podatak da je u prvom meču sa Barnlijem bio jedan od glavnih krivaca za poraz Arsenala (0:1), kako je u 58. minutu susreta zaradio crveni karton. Ima još celo poluvreme da dodatno zagorča život svojoj ekipi.



tagovi

Granit DžakaKris VudPjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara