Džan i Dortmund: Alkaser mora u Valensiju, a Rodrigo u Barselonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 20:41

Potrebno je da se kockice slože da bi Džan obukao dres kluba sa Vestfalena

Saga oko Emre Džana i Borusije Dortmund se nastavlja. Poslednja informacija je da su Džan i Dortmund dogovorili lične uslove pošto je Nemac pristao na manju platu nego u Juventusu. Defanzivni vezni bi trebao da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Milionerima, a primao bi 10.000.000 evra bruto, odnosno 5.000.000 neto po sezoni, dakle, smanjio je svoje zahteve za 1.500.000, pošto je u startu tražio neto zaradu od 6.500.000.

Juventus bi trebalo da dobije 23.000.000 evra plus bonuse na ime obeštećenja. Sve skupa oko 25.000.000 evra što i nije loše uzveši u obzir da je iz Liverpula stigao bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Da bi došlo do transfera, ipak, potrebno je da se neke stvari poklope. I ne malo toga.

Pre svega sa Vestfalena treba da ode Pako Alkaser, Španac ima ogromnu platu, a posle dolaska Erlinga Halanda postao je višak. Ukoliko Dortmund želi da priušti sebi Džana napadač mora da pakuje kofere.

Deluje lako, ali nije pošto Alkaser želi samo u svoj bivši klub Valensiju. Žele i Slepi miševi njega, ali na Mestalji nemaju 30.000.000 evra koliko traži Borusija. Ono što bi moglo da ubrza stvari jeste da Valensija pristane da proda Rodriga (28) Barseloni za 60.000.000 evropskih novčanica i tako dobije novac koji bi uložili u Pakovo dovođenje.

Džana su pored Milionera želeli Arsenal i Totenhem, ali ovaj bi samo u Bundesligu, kako bi se dokazao selektoru Joakimu Levu i dobio poziv za Evropsko prvenstvo.

Do kraja prelaznog roka ostalo je tri dana, a klubovi moraju da ubrzaju sa dogovorom ukoliko žele da završe poslove. Nije to baš tako lako kad je ovoliko strana umešano.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara