©Reuters
©Reuters

Džek Griliš sa ostrva Gernsi u Bornmutu za 29.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 20:45

Vezni fudbaler Bristol Sitija karijeru nastavlja u Premijer ligi

Pogrešio je i ogrešio se Bornmut o Aleksa Skota, ispustio je iz ruku igrača koji je prošle godine poneo epitet najvećeg bisera Čempionšipa, ali je na vreme uvideo loš potez, te je uspeo da u konkurenciji niza rivala izbori paraf koji ga je koštao 29.000.000 evra.

Mladi fudbalski arhitekta sa ostrva Gernsi vratio se u klub čiji je dres nosio u ranoj fazi školovanja i tako napravio iskorak iz Bristol Sitija u kojem je i skrenuo pažnju šire javnosti.

Izabrane vesti

Fudbaler rođen 2003. godine, osim na spisku želja Bornmuta, našao se na radaru Vest Hema i Vulvsa, ali su Trešnje bile najkonkretnije i sa ponosom otkrile da su angažovale Skota.

"Oduševljeni smo što možemo da poželim dobrodošlicu Aleksu u klub. Skot je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u Evropi. On je fudbaler koji ima ogromno iskustvo sa tako malo godina. Poseduje izuzetne tehničkie sposobnosti i zaista ima neverovanu fudbalsku inteligenciju. Odlično će se uklopiti u naš sistem", rekao je Nil Blejk, izvršni direktor Bornmuta.

Gernsijev Griliš, kako je nazvan mladi vezista zbog igračkih kvaliteta i činjenice da mu je as Sitija jedan od uzaora, u prethodnioj sezoni je proglašen za mladog igrača godine u Čempionšipu, a označen je kao jedan od najpoželjnijih talenata van Premijer lige.

Skotovim prelaskom nastavljena je tradicija prelazaka igrača iz Bristola u Bornmut, pošto su u prethodnom periodu put utabali Lojd Keli i Antoan Semenjo, a prema najavama sa Ostrva, angažmanom veznog fudbalera nije formiran prelazni rok premijerligaša koji se očejkuje da uskoro obelodani i kupovinu oriča Maksa Aronsa za 8.000.000 evra. Odbrambeni igrač je bio spreman da pređe u Lids i ponovo sarađuje sa Danijelom Farkeom, ali je Bornmut uspeo da ukrade igrača jakim adutom - Premijer ligom.


tagovi

Bristol SitiBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara