Džeko tražio da ne igra protiv Reala, Inter sad mašta o Sergeju, uslov je da Ikardi ode za keš, a ne za Dibalu

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.08.19. | 09:09

Devetku su mu svakako već uzeli

Nerazuri hodaju po oblacima. Dolazak Romelua Lukakua na “Đuzepe Meacu” probudio je u Interovim navijačima nadu da će ova naredna sezona biti ta u kojoj će se crno-plavi milanski klub vratiti na vrh italijanskog fudbala. Direktor Bepeu Marota po funkciji ipak mora da bude čvrsto na zemlji. Zna on dobro koliko je moćan Juventus i da jedno zvučno pojačanje neće biti dovoljno. Milanska Gazeta delo Sport, najobavešteniji dnevnik kad su zbivanja u Interu u pitanju, tvrdi da je Marota rešen da finiš prelaznog roka iskoristi da dodatno osnaži ekipu, a tu se dva imena posebno ističu.

Prvo je ono Edina Džeka, pošto novom treneru Antoniju Konteu treba i drugi špic, a reprezentativcu BiH je sasvim jasno da je Interov projekat značajno ambiciozniji od Rominog. Stoga je navodno i zatražio dozvolu da ide u Milano, čak je tražio i da ne bude u sastavu za subotnji prijateljski meč sa Realom, jer se nada da će sve biti završeno u toku naredne nedelje.

Izabrane vesti

Klubovi su se već dogovorili, Romi odmah ide 20.000.000 evra, a biće tu i nekih bonusa.

Marotin san je ipak Sergej Milinković Savić, koji je već neko vreme i na Juventusovom spisku želja. I tek sad će i jedni i drugi moći da krenu u akciju pošto se predsednik Lacija Klaudio Lotito nadao da će nekom od premijerligaša izvući višu cenu. Pričalo se i da ima dogovor sa Mančester junajtedom za 75.000.000 evra i bonusima u visini od 15.000.000, ali da bi on stupio na snagu samo u slučaju da je Pol Pogba otišao sa Old Traforda. Kako se to nije desilo, Junajted nije ni krenuo po srpskog internacionalca.

Inter bi mogao, ali nije to tako jednostavno. Uslov je da prvo zaradi neke pare za takav transfer, a to bi mogao da uradi prodajom Žoao Marija i pre svega – Maura Ikardija. Ali samo ako ovaj drugi ode za keš, dok je Inter vrlo raspoložen i da se trampi za Juveom i uzme Paula Dibalu.

Juve bi tu verovatno tražio i neku doplatu i pitanje je da li će dogovora biti. Platiti za Ikardija sigurno neće. A on sigurno ide o čemu svedoči i to što je Lukaku predstavljen u Ikardijevoj “devetci”. Prvo su mi skinuli kapitensku traku, pa uzeli i broj… Reklo bi se da se Marota sa kamatom osvetio Vandi Nari za sve urušavanje imidža kluba u ranijim javnim nastupima.

INTER OSVAJA SERIJU A - KVOTA 5,00

Kako bilo, ako ne bude trampe Dibala – Ikardi onda će Inter rešenje potražiti na drugom mestu. Napoli već dugo traži špica, pominjao se i Atletiko mada to sada izgleda kao davna prošlost. Real je odavno digao ruke od fudbalera sa preglasnom suprugom. I tu je najveći problem. Ko će da plati toliki novac za Ikardija? I Vandu u paketu?

Ako Marota i uspe biće to već opasan sastav, jer je od bitnijih igrača iz prošle sezone otišao samo Radža Najngolan, mada se očekuje i da Ivan Perišić pređe u Bajern. A stigli su Lukaku, Dijego Godin, Stefano Sensi, Nikolo Barela i Valentino Lazaro. Sve skupa 150.000.000 evra troška. Valjda će da se vrati?

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara