©https://twitter.com/Fenerbahce
©https://twitter.com/Fenerbahce

Džeko ubedio Bonučija, Fener mu spremio 1.300.000 za pola godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 23:20

Iskusni Italijan do kraja sezone u redovima lidera turskog šampionata

Sezonu je započeo u Nemačkoj, a završiće je u Turskoj. Leonardo Bonuči napustio je Union nepuna četiri i po meseca pošto je stigao u Berlin i otisnuo se u Istanbul gde će nastupati za Fenerbahče do jula ove godine.

Nezadovoljan ulogom u Unionu, iskusni italijanski štoper izrazio je želju da ga napusti ove zime. U prestonici Nemačke uslišili su njegovu molbu, a u najvećem turskom gradu mu ispunili želju, pa će Bonuči takmičarsku godinu okončati u redovima trenutnog lidera šampionata u koje je stigao na nagovor Edina Džeka, koji je prema pisanju Kalčomerkata, lično kontaktirao Leonarda kako bi ga ubedio da dođe.

Izabrane vesti

Bonuči je početkom januara bio na putu da potpiše za Romu, ali su se navijači rimskog kluba usprotivili dolasku 36-godišnjeg Italijana na Olimpiko. Kako bilo, prema navodima italijanskih medija selektor Azura Lučano Spaleti je Bonučiju poručio da ukoliko planira da se nađe u timu za Evropsko prvenstvo mora da pronađe tim u kojem će igrati. Otud i ugovor na svega šest meseci sa Fenerom po kojem će bivši štoper Juventusa inkasirati 1.300.000 evra.

"Definitivno sam letos došao u Union sa drugačijim idejama. Uprkos sportskim neuspesima, bilo je to izvranredan period za mene. Union je zaista poseban klub sa puno bliskosti i kohezije. Zahvaljujem se svim članovima Uniona i želim im samo najbolje u budućnosti", izjavio je Bonuči po odlasku iz Uniona.

O njegovoj nameri da napusti klub govorio je i generalni direktor nemačkog kluba Oliver Ruhnert.

"Leonardo nije dobio minutažu kakvoj se nadao kod nas. Ipak, u svakom trenutku je ostajao pozitivan i stavio svoju ličnost i iskustvo u službu tima. Njegov zahtev za transferom nam je razumljiv, pa smo mu zato i udovoljili. Želimo mu sve najbolje i mnogo uspeha u Fenerbahčeu, pamtićemo ga kao velikog sportistu."

Bonuči je za Union odigrao 10 utakmica, od kojih tri u Ligi šampiona, a postigao je i jedan gol. U Istanbulu će imati najviše ciljeve, pošto je Fener posle 19 mečeva lider Super lige sa 50 bodova, dva više od Galatasaraja.






tagovi

Zimski prelazni rok 2024Leonardo BonučiTransferiFenerbahčeUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara