Leonardo Bonući (Reuters)
Leonardo Bonući (Reuters)

Džeko ubedio Bonučija, sleduje mu skoro 3.000.000 evra do kraja sezone!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 21:17

Dogovoren transfer iskusnog štopera, stiže sutra u Istanbul

Stefan Savić je bio preveliki zalogaj, ali Leonardo Bonuči nije!

Čuveni italijan će u nastavku sezone komandovati odbranom ambicioznog Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Turski velikan već 10 godina čeka titulu prvaka Turke i letos je uložio ogromne resurse da prekine post dovođenjem imena poput Edina Džeka, Dušana Tadića, Dominika Livakovića, Freda, Džengiza Undera, Rajana Kenta... Ali, jednako ambiciozno je u szeonu ušao i najveći rival Galatasaraj pa ljuti protivnici vode mrtvu trku za prvo mesto.

Fener je rešio da u januaru pojača odbranu jer su se povredili brazilski štoperi Luan i Bekao, dok je Điku otputovao sa reprezentacijom na Kup afričkih nacija. Pominjali su se Stefan Savić i Strahinja Pavlović kao želje ali su oni ipak bili skuplje opcije zbog obeštećenja.

U međuvremenu je Leonardo Bonuči izrazio želju da napusti Union Berlin samo šest meseci posle dolaska iz Juventusa. Nije se slavni Italijan najbolje snašao u nemačkoj prestonici i krenuo je u potragu za novi klubom. Hteo ga je Murinjo u Romi ali nije došlo do dogovora i tada je Fenerbahče ušao u trku.

Poslednjih dana su trajali pregovori koje je danas u poslepodnevnim časovima ubrzao Edin Džeko. Bosanski veteran ima istog agenta kao Bonuči i lično je pozvao iskusnog štopera da ga ubedi u dolazak u Istanbul. Međutim, Bonući je tražio i garancije od selektora Spaletija da zbog selidbe u slabiju ligu neće izgubiti šanse da zaigra na predstojećem EP. Spaleti mu je rekao da je bitno da igra i da igra dobro u Fenerbahčeu i ostaće u krugu reprezentativnih kandidata. Posle toga je nekadašnji fudbaler Intera, Juventusa i Milana prelomio i prihvatio ponudu sa Bosfora.

Prethodno će morati da raskine ugovor sa Unionom koji mu je garantovao 1.250.000 evra do kraja sezone. Dobiće čiste papire i kao slobodan igrač potpisati za Fenerbahče u kojem će do kraja sezone zaraditi čak 2.800.000 evra!

Bonučijev dolazak u Istanbul se očekuje već sutra, a posle toga slede lekarski pregledi i potpis ugovora.


tagovi

Leonardo BonučiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara