Spajić i Saldanja na večitom derbiju (© Star sport)
Spajić i Saldanja na večitom derbiju (© Star sport)

Džentlmen Uroš Spajić: Niti smo mi vanzemaljci, niti Partizan ima sreće

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 08:31

„Niko crno-belima nije poklonio prvo mesto“, kaže štoper Crvene zvezde

Promena retorike u Ljutice Bogdana. Makar kad je u pitanju igrački kadar Crvene zvezde. Pred prvi ovosezonski derbi oglasli su se u medijima Marko Stamenić i Gelor Kanga, prvi konstatacijom da Partizan uživa pomoć sudija, drugi da će aktuelni prvak dobiti makar tri razlike u gostima, dok pred novi susret najvećih srpskih klubova Uroš Spajić drugačije, sa mnogo više stila, u čisto sportskom maniru, komentariše pozicije na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije.

Crno-beli su i dalje prvi, sa bodom prednosti u odnosu na šampiona države koji će 9. marta biti u situaciji da se popne na vrh. Dotle, nekadašnji štoper reprezentativnog kalibra zaobilazi put koji vodi ka peckanju i polemikama i drži se isključivo terena. Iako se u javnosti svašta priča, ali je dosadašnji tok sezone pokazao da (i) Parni valjak poseduje kvalitet, čim je 90 odsto vremena proveo na čelu trke.

Izabrane vesti

Neumesno bi bilo da se bilo šta drugačije komentariše. Naravno da crno-beli imaju kvalitet i to potvrđuju iz utakmice u utakmicu. Pobeđuju, prvi su na tabeli, pobedili su i nas u derbiju. Niko im nije poklonio prvo mesto. Na nama je da pobedimo sve naredne utakmice da bismo bili prvi. Očekuje nas uzbudljiva trka, oni naravno imaju istu želju. Neumesno je da se priča da smo mi „vanzemaljci”, a da oni imaju sreće“, ističe Uroš Spajić na stupcima Sportskog žurnala.

Zvezda je prosula neočekivano veliki broj bodova u prvom delu sezone dok je na klupi sedeo Barak Bahar, ali izgleda uverljivije na terenu otkako se vratio Vladan Milojević.

„Bahar se, jednostavno, nije uklopio. Rad sa Milojevićem daje rezultate od starta. Vratili smo dobru atmosferu u svlačionicu i u ekipu. Konačno izgledamo kao tim, a to se odražava na rezultate. S obzirom na to da imamo težak raspored utisci su odlični. Ostvarili smo maksimalan učinak, nemamo pravo na kiks, imajući u vidu da smo drugi. Pripremamo utakmicu po utakmicu, a prethodne tri su već arhivirane. Više ne razmišljamo o njima, kada god se pobeđuje“.

A naredni susret je na gostovanju u Bačkoj Topoli, posle čega sledi – derbi.

TSC je ekipa koja je dosta napredovala. U kontinuitetu igra veoma dobro, ima specifičan sistem igre. Očekuje nas jako teška utakmica. Kao i uvek idemo na pobedu i pružićemo maksimum kako bismo do nje stigli. U ovom trenutku ne razmišljamo o derbiju, s obzirom na činjenicu da svakog vikenda igramo utakmice i imamo dovoljno vremena za pripremu sledećeg meča. Trenutno je TSC u fokusu, idemo korak po korak“, dodao je Uroš Spajić.

Čisto sportski.



 


 


tagovi

Uroš SpajićFK Crvena zvezdaVečiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara