Dzjuba je ruski Mitrović, Rusija postala prvi favorit grupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 16:55

U Sočiju pala Slovenija – 2:1

Nisu Rusi blistali uoči početka kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Daleko od toga. Znali su d prime pet golova u Beogradu od Srbije, da dobiju tek jedan od sedam mečeva u nizu. Ali su martovski termin iskoristli maksimalno dobro i možda postali prvi favoriti grupe. Posle rutiniranja Malte, Baćuške su upisale još jednu trojku, pošto su kao domaćini savladali Sloveniju – 2:1.

Nekadašnja jugoslovenska republika stigla je u Soči sa mnogo samopoudanja, posle istorijskog trijumfa nad Hrvatskom. Međutim, nije uspeo Matijaž Kek da skine drugi veliki skalp za četiri dana. To prosto nije bilo realno, obzirom da e u velikom golgeterskom usponu bio Artem Dzjuba.

Izabrane vesti

Snažni napadač raznao je slovenačku odbranu, i nasravio niz odličnih partija. Na premijeri, kada je reč o ovom kvalifikacinom ciklusu, upisao je pogodak i asistenciju. Danas u Sočiju je dva puta savladao Jana Oblaka. Za atakav poduhvat bilo mu je dovoljno svega devet minuta.

Sve je počelo sredinom prvog poluvremena. Bili su to trenuci dvoboja tokom kojih su domaćini bili značajno bolji. Sve je odradio pomenuti Dzjuba. Prvo je spustio loptu u šesnesterac rivala, pošto je u skoku bio bolji od Mevlje, da bi još bolje reagovao na povratnu loptu Kuzajeva i onemogućio Jana Oblaka da interveniše.

Samo devet minuta kasnije, Dzjuba je još jednom bio precizan. Ovog puta imao je lakši posao. Samo da isprati odbitak od prečku posle odličnoh šuta Golovina.

Za razliku od meča protiv Hrvatske, Slovenija se nije odlučila za klasičnu defanzivu i dupli blok. Bili su povremeno ravnopravni, imali identičan posed lopte kao Rusija, učenici Matejaža Keka. li nedostajalo im je malo više individulanog kvaliteta. Poput onog koji poseduje Josip Iličić.

Sjajani ofanzivac Atalante je uneo dozu dramatike u meč, kada je posle proigravanja glavom Mihe Zajca, šutirao levom nogom sa 20 metara. Uradio je to perfektno.

Slovenci su u drugom poluvremenu igrali sa mnogo više rizika. Napadali su, ali nisu uspeli da naprave iole ozbiljniju šansu.

GRUPA H

Rusija - Slovenije 2:1 (2:1)

/Dzjuba 25 i 34 - Iličić 42/

18.00: (1,13) Hrvatska (9,50) Kipar (16,0)

20.45: (1,23) Slovačka (6,25) Malta (13,0)



tagovi

Artem Džjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara