Dzjuba nije potreban Zenitu, bio je genijalan, a sad igra spor fudbal

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.05.22. | 06:35

"Zbog toga je bolje kladiti se na nekog mladog napadača koji igra brzo. U fudbalu je brzina jedan od prioriteta", kaže Genadij Orlov

Iskusni ruski fudbalski komentator Genadij Orlov smatra da je Dzjubino vreme u Zenitu prošlo i da klub iz Sank Peterburga treba da se okrene mlađim igračima.

Niko u tamošnjem fudbalu, pa ni sam Orlov, ne osporava ono što je kapiten Zenita uradio za klub, ali mu učinak više nije u skladu sa najboljim trenucima karijere.

Izabrane vesti

"Dzjuba nije potreban Zenitu iz jednostavnog razloga: igra spor fudbal. Zbog toga je bolje kladiti se na nekog mladog napadača koji igra brzo. U fudbalu je brzina jedan od prioriteta", rekao je Orlov.

Dzjuba prema mišljenju poznatog novinara više ne uspeva da se uklopi sa brzim igračima Zenita kao što je to radio ranijih godina.

"Bio je genijačan za Zenit, davao je golove, asistirao... On je bio prvi koji je pronašao zajednički jezik sa Hulkom. Dzjuba je imao dovoljno fudbalske inteligencije i razumevanja igre da se odlično uklapao u tandeme. Sada igra sa Malkomom, ali više nema iste pokrete kao ranije", dodao je Orlov.

Za Dzjubu je otvoreno interesovanje proteklih nedelja pokazala Crvena zvezda, s ozbirom da mu na leto ističe ugovor sa Zenitom. U sezoni koja je na izmaku i u kojoj je Zenit već osvojio titulu, Artjom je doprineo sa 13 golova i deset asistencija na 36 odigranih utakmica. Tokom prethodnih sedam sezona uspeo je da ostvari 236 nastupa u svim takmičenjima i postigne 106 golova.

 


tagovi

Artjom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara