Vinsent Jansen (©AFP)
Vinsent Jansen (©AFP)

E, tako se osvaja titula: Anverpen od 0:2 do tri zlata vredna boda

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 15:37

Klub Briž sredinom prvog poluvremena imao dva gola viška, ali nije uspeo da saplete četu Marka van Bomela

Strašan meč na Boseilstadionu! Klub Briž je pretio da ozbiljno zakuva šampionsku trku i pomrsi konce Antverpenu, ali je četa Marka van Bomela pokazala šampionski karakter, istopila dva gola minusa i u poslednjim sekundama susreta stigla do tri zlata vredna boda - 3:2 (1:2).

Anverpen je tako ostao na čelu tabele sa maksimalnim učinkom u plej-ofu (3/3) i četiri boda više od Genka i Uniona koji će nešto kasnije ukrstiti koplja (18.30). Briž je odavno otpisan, ali je pokazao da ne planira da digne ruke i da je voljan da kroji sudbinu timovima koji se bore za tron. U Prestonici dijamanata nije uspeo.

Izabrane vesti

Počelo je vrlo loše za Crvene. Igrao se drugi minut kada je Noa Lang spojio Klintona Matu sa golom za 0:1 u korist Briža. Nije se domaćin ni opasuljio, a na semaforu je stajalo 0:2. Hans Vanaken trese mrežu Antverpena za 2:0, a ponovo je asistent bio Lang.

Odmah je Van Bomel reagovao i na teren poslao Kalvina Stengsa umesto veziste Mandele Keite i tako jasno pokazao ambiciju da baca sve karte na napad. To mu se isplatilo samo devet minuta nakon izmene, pošto je Vinsent Jansen pronašao put do mreže gostujućeg sastava.

Otišlo sa sa 1:2 na odmor i bilo je jasno da u nastavku branioca trona čeka crvena oluja. Dominirao je domaćin, ali nije uspevao da dođe do izjednačenja. Ušlo se u završnicu, ali nisu fudbaleri Anverpemena dozvolili da ih obuzme nervoza. Rezervista Stengs u 86. minutu spaja Žirana Kerka sa golom za 2:2.

Bio bi i bod veliki kao kuća posle dešavanja na današnjem meču, ali Anverpen je hteo ceo plen, po svaku cenu. Krenuo je silovito napred - i isplatilo se! Duboko u sudijskoj nadoknadi Artur Fermeren kupi jedan odbitak i smešta loptu u mrežu Klub Briža za potpuni preokret i pobedu lidera!

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Nedelja

Antverpen - Klub Briž 3:2 (1:2)

/Jansen 36, Kerk 86, Fermeren 90+7 - Klinton Mata 2, Vanaken 23/

18.30: (2,05) Union Sen Žiloaz (3,50) Genk (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AntverpenKlub BrižVinsent JansenMark van BomelKalvin StengsŽirano Kerk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara