Darvin Nunjez (Reuters)
Darvin Nunjez (Reuters)

Edi, još si zelen, kaže Klop: Darvin ušao u 77. i sa dva gola nokautirao Njukasl! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 19:35

Redsi gubili od 25. minuta, od 28. imali igrača manje, pa zahvaljujući Urugvajcu režirali senzacionalan preokret na Sent Džejmsis parku

Da, premoćno je delovao Njukasl na otvaranju Premijer lige. Pokazao je mišiće protiv Aston Vile, ne i protiv Mančester Sitija u narednoj rundi. Pep Gvardiola je ipak bio krupna riba za Edija Haua. Ali najperspektivniji engleski stručnjak je Jirgenu Klopu i njegovom Liverpulu u 3. kolu spremio paklenu dobrodošlicu. Nadigrao ih je, poveo u 25. minutu, u 28. ih ostavio sa igračem manje na terenu. Međutim, nije završio posao, nije podebljao prednost, a to se, kada je preko puta velikan sa Enfilda, debelo kažnjava. Nemac je pokazao Hauu da je još zelen, da mu je još mnogo košenja trave potrebno do nivoa trenerskog krema. Uveo je Darvina Nunjeza u 77. minutu i pustio da ga u završnici meča probije talas euforije i oduševljenja. Dva gola Urugvajca i veliki nokaut, delovalo je grogiranog liverpula, na sent Džejmsis parku - 1:2.

Hau i njegovi izabranici dozvolili su da utisak da će nakon vodećeg gola Entonija Gordona i isključenja Virdžila Van Dajka pregaziti rivala već u prvom poluvremenu, preraste u kolektivno crno-belo razočaranje. Prednjačile su Svrake u svim statističkim parametrima, čak 23 puta šutirale ka golu rivala, dva puta je Liverpul preživljavao uz pomoć okvira gola, ali ostale su praznih ruku. Velike zasluge za to kriju se u rukavicama Alisona koji je u 36. minutu, nestvarnom intervencijom sprečio već viđen pogodak Migela Almirona. Da je lopta posle voleja završila u mreži, bilo bi 2:0 i teško da bi se dogodilo Darvinovo junaštvo.

Izabrane vesti

Ovako su Salah i drugovi izdržali do poluvremena, a na pauzi im Klop verovatno predočio da im je šansa u poslednjih desetak, 15 minuta utakmice. Tako je i bilo. Jedna nespretna reakcija Svena Botmana omogućila je Nunjezu da se stušti u šesnaesterac rivala i pogodio dalji ugao (pogledajte OVDE). Tada je već nervoza počela da se uvlači u misli domačih igrača i isporvocirala grešku Bruna Gimaraisa. Netačan pas na centru igrališta kaznio je Mohamed Salah, provukavši savršenu loptu za Urugvajca. A Nunjez, kao desetak minuta ranije. Ista meta, isto odstojanje (pogledajte OVDE).

Posle ovakvog spleta okolnosti mogao je da odahne i Trent Aleksander Arnold. Njegova velika greška iz 25. minuta direktno je kumovala golu Gordona, izveesno i potonjoj nervozi i dekoncentraciji ostatka Liverpulovog tima o čemu govori i direktan crveni karton za Virdžila Van Dajka. I mogli su tada Klop i njegovi Redsi da se bune koliko su želeli, a stameni Holanđanin da se unosi u lice glavnom sudiji. Činjenica je da je nespretno zakačio po nozi Isaka kao poslednji igrač odbrane.

Ali čelični karakter pokazali su fudbaleri Liverpula. U prošloj rundi su nakon isključenja Aleksisa Makalistera pri vođstvu 2:1, dali još jedan gol Bornmutu, a sada su se herojski vratili iz minusa protiv rivala koji je objektivni kandidat za borbu za mesta koja vode u Ligu šampiona. Zadržao je Liverpul status neporaženog premijerligaša uz Mančester Siti, Totenhem, Vest Hem, Arsenal i Brantford.

Poraz koji će ozbiljno da peče Njukasl i njegove navijače. Bar do revanaš na Enfildu u 2024. Jer Svrake su propustile šansu da posle više od osam godina pobede velikana.

Činjenica, raspored Njukaslu nije bio naklonjen, na porazu od Sitija malo ko može da zameri, ali propuštenom šansom protiv Liverpula praktično je izbrisana ona uvodna injekcija samopouzdanja nakon petarde u mreži Aston Vile.

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)

/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

Bornmut - Totenhem 0:2 (0:1)

/Medison 17, Kuluševski 63

Arsenal - Fulam 2:2 (0:1)

/Saka 70pen, Enketija 73 - Pereira 1, Paljinja 87/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Šade 18 - Andersen 76/

Everton - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Kalajdžić 87/

Mančester Junajted - Notingem Forest 3:2 (1:2)

/Eriksen 17, Kasemiro 52, Fernandes 76 - Avonji 2, Boli 4/

Brajton - Vest Hem 1:3 (0:1)

/Gros 81 - Vord Prauz 19, Boven 58, Antonio 63/

Nedelja

Barnli - Aston Vila 1:3 (0:2)

/Foster 47 - Keš 8,20, Dijabi 61/

Šefild Junajted - Mančester Siti 1:2 (0:0)

/Haland 63, Rodri 88 - Bugl 85/

Njukasl - Liverpul 1:2 (1:0)

/Gordon 25 - Nunjez 81, 90+2/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Entoni GordonNjukaslLiverpulDarvin Nunjez

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara