Efekat Nenad Lalatović: Radnički vezao tri pobede bez primljenog gola

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 15:54

Kragujevčani slavili protiv Metalca – 1:0

Na početku je bila nemoguća misija, ali efekat Nenad Lalatović dao je novi život kragujevačkom Radničkom u Superligi Srbije. Uspeo je temperamentni stručnjak da „stegne“ Đavole i naniže tri trijumfa bez primljenog gola. Posle Voždovca i Novog Pazara, ekipa Nenada Lalatovića je u borbi na život i smrt slavila na domaćem terenu protiv Metalca (1:0), i stekla realne šanse da se i naredne godine nadmeće sa najjačim klubovima u Srbiji.

Posle ko zna koliko vremena Radnički je stigao na 14. poziciju, što znači da se danas završava Superliga Srbije ne bi direktno ispao iz lige. Gurnuli su u ambis Kragujevčani današnjeg rivala, koji je više igrački nego rezultatski potučen na Čika Dači.

Izabrane vesti

Mogao je Radnički da pobedu overi mnogo ranije. Posebno što se gostujući igrači nidu adaptirali na težak teren stadiona Čika Dača. Metalac iz otvorene igra ništa nije napravio u Kragujevcu. Apsolutno ništa. Na iskušenja mladog golmana Lukića stavio je samo Filip Stuparević udarcem iz slobodnog udarca.

Skakao je pored klupe Nenad Lalatović u 15. minutu. Kolosalnu priliku propustili su Kragujevčani, posle centaršuta sa leve strane Ivan Milosavljević je nešto slabijim udarcem omogućio Dušanu Markoviću da se istakne. Nije prošao ni pokušaj Marka Mirića.

Kragujevčani su pojačali ritam u nastavku. Sreća je pratila Metalac više od 20 minuta. Nije se dalo Marku Miriću da se upiše u listu strelaca. Međutim, nekadašnji reprezentativac Srbije je bio aktivan i konačno u 61. minutu iskreirao akciju sa Nemanjom Tomićem za pobedonosni pogodak. Na malom prostoru odigrala su dvojica veterana i povratnom loptom spojila Sašu Jovanovića sa golom. Za erupciju oduševljanja na Čika Dači i prepoznatljivu reakciju Nenada Lalatovića.

SUPERLIGA SRBIJE – 26. KOLO

Nedelja

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)

/Natho 85 pen/

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (4:0)

/Ohi 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16/

Vojvodina - TSC 0:1 (0:0)

/Škuletić 76/

Ponedeljak

Radnički Kragujevac - Metalac 1:0 (0:0)

/Jovanović 61/

16.00: Napredak – Proleter

16.00: Radnik Surdulica – Čukarički

18.00: Radnički Niš – Kolubara

Utorak

16.00: Mladost Lučani – Voždovac



tagovi

Nenad LalatovićMarko Mirić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara