Saša Ilić (© Reuters)
Saša Ilić (© Reuters)

Efekat Saša Ilić: Čuka diše, puca iz svih pozicija, daje golove, Đorđe Jovanović stigao Rikarda

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 19:03

Na Čika Dači čak 3:0 za Brđane

Neko bi rekao da se knjizi ne sudi na osnovu korica, neko da bi trebalo sačekati jače rivale od tima tek pristiglog u superligaškog društvo, ali da su u Čukaričkom dobili šta su tražili nagovestilo je gostovanje u Kragujevcu. Na trenerskom debiju Saše Ilića belo-crni su igrački ponizili, a rezultatski čak i pomilovali Radnički 1923, mada je najbitnije da se za Begrad vraćaju sa tri boda.

Prvi cilj je ispunjen. Posle poraza od Kolubare, debakla od Hamarbija i kiksa u duelu sa niškim Radničkim, tražila se reakcija. Uprava je odlučila da umesto Dušana Đorđevića vođenje ekipe poveri legendarnom Partizanovom kapitenu, a njegova prva sedmica na klupi okončana je na savršen način. Pobedom koja vraća veru u ovaj tim i širi optimizam u klubu pred dolazak Crvene zvezde narednog vikenda na Banovo brdo.

Izabrane vesti

Samo dve izmene napravio je Ilić u odnosu na startnih 11 kolege Đorđevića iz prethodne runde. Ibrahima Endijae je počeo kao krilni napadač umesto Alekse Jankovića, dok je Viktor Rogan zauzeo mesto Uroša Drezgića na desnom beku. Preostala devetorica bila su kao protiv Nišlija, što pokazuje da je poljulajnom timu samo bio potreban novi impuls. I stigao je.

Dominirala je Čuka u srcu Šumadije. Dala je tri, a mogla je bar duplo više golova. Bez preterivanja. Toliko je bila raspoložena, organizovana i napadački orijantisana da je ka Ivanu Radošu pucala čak 20 puta. Deset u okvir, povremeno se šetala kroz kazneni prostor, bilo je odigravanja petom, atraktivnih kombinacija i samo zbog raspoloženog hrvatskog golmana i manjka koncentracije gost nije bio ubedljiviji.

Najbolji igrač Brđana ove sezone, Đorđe Jovanović je sredinom prvog dela pogodio za inicijalno vođstvo. Bio je to peti superligaški pogodak mladog špica u novoj sezoni, na taj način se na vrhu liste strelaca izjednačio sa Partizanovim Rikardom Gomešom i Đurom Zecom iz TSC-a. Svi su na „koti pet“.

Do kraja prvog poluvremena Endijae je duplirao vođstvo gostiju posle još jednog smislenog napada Ilićevog tima, da bi početkom drugog 21-godišnji napadač Milan Ilić pogodio za 3:0 i popravio raspoloženje Brđanima uoči poslednjeg meča pred odlazak na reprezentativnu pauzu, sa Crvenom zvezdom za sedam dana.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Mladost - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 49, Subotić 59/

Metalac - Voždovac 0:1 (0:0)

/Vujnović 62/

Subota

Radnički Kragujevac – Čukarički 0:3 (0:2)

/Jovanović 21, Endijae 42, Savić 47/

19.00: (1,25) Crvena zvezda (5,80) TSC Bačka Topola (12,0)

Nedelja

16.30: (1,65) Vojvodina (3,80) Novi Pazar (5,50)

18.00: (2,25) Spartak (3,30) Napredak (3,25)

21.00: (9,00) Kolubara (4,60) Partizan (1,38)

Ponedeljak

17.30: (1,60) Radnički Niš (3,80) Proleter (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Saša IlićČukaričkiRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara