Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Egomanijak ili licemerje malih ljudi? Bura oko Ronalda zbog priče da je pretio odlaskom s Mundijala

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.12.22. | 10:27

Nova frka u portugalskom timu

Godinama je bio nedodirljiv. Nisu ga voleli fanovi Lionela Mesija i tek poneki ostrašćeni ultras Benfike. Ali u Portugaliji je Kristijano Ronaldo bio božanstvo i svaka kritika uperena ka njemu bila je zabranjena. Da li zbog toga ili zato što je Ronaldov ego zaista neumirljiv, tek danas na naslovnim stranama lokalnih medija nova afera u vezi sa njegovim ostankom na klupi u sudaru sa Švajcarskom u osmini finala Mundijala u Kataru.

Sportski dnevnik Rekord tvrdi, naime, da je Ronaldo teško prihvatio odluku Fernanda Santosa da ga ostavi na klupi te da je čak zapretio da će otići sa Svetskog prvenstva. Ostao je navodno tek kada mu je predočeno koliko bi to problema napravilo ekipi.

Izabrane vesti

Podsetimo da je odnos prve zvezde tima i selektora zategnut postalo je jasno kada je Santos izveo Ronalda iz igre posle 65 minuta remija sa Južnom Korejom.

Baš ti se j..o žuri da me izvedeš”, brecnuo se Ronaldo, a iako Santos to nije mogao da čuje, naravno da mu je sve preneto.

Iskusan kakav jeste Santos je kasnije priznao…

Nije mi se svidela takva reakcija. Nije mi se svidela uopšte. Ali ovakve situacije rešavamo u kući i sada razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici”.

Na toj utakmici Kristijano među rezervama. Rekord tvrdi da je tokom razgovora sa selektorom Kristijano zapretio i da će otići i ostaje pri tome čak i ako iz Fudbalskog saveza Portugalje demantuju tu informaciju.

U vreloj raspravi sa selektorom, kada je saznao da neće biti u prvih 11… Pomislio je na najgore”, piše Rekord i u naslovu jasno kaže: “Ronaldo je pretio da će otići”.

Ronaldo na klupi (©Reuters)Ronaldo na klupi (©Reuters)

Istina ili ne, teško je reći, ali da je Ronaldu prijatno – sigurno nije. Odmah posle meča sa Švajcarskom mediji su objavili i da je narednog jutra odbio da odradi trening sa ostalim reprezentativcima koji nisu bili u startnih 11. Sam je izabrao da radi u teretani, lakšim tempom.

Sad, s obzirom na to kako Ronaldo izgleda i koliko iskustva ima u radu sa svojim telom, možda on i najbolje zna šta mu odgovara, ali to svakako neće zaustaviti kritike. I u Portugaliji su i mediji i navijači počeli da mu okreću leđa što je do nedavno bilo nezamislivo. Poruka supruga Georgine Rodrigez odmah posle meča sa Švajcarskom, da je “prava šteta što nismo mogli da gledamo najboljeg na svetu svih 90 minuta” nije pomogla Ronaldovom imidžu egomanijaka.

Portugalija prvak sveta - kvota 7,00

Svejedno, da li je zaslužio ovakvu lavinu? Sestra Katja Aveiro ne može da veruje šta danima sluša.

Ostao je na klupi, pustio druge da igraju, to je sve deo posla, to je dobro. Samo molim jedan odsto luzera i licimera da prestanu da s..u po ruci koja ih je hranila. Podržavajte Portugaliju ko god da igra. Portugalija je tim, nije samo Ronaldo. Poštujte taj tim, a posebno Ronalda, jer on je večan i nikada neće biti zaboravljen zbog svega onoga što je uradio i što će tek uraditi”, napisala je Katja na društvenim mrežama i priznala da je u jednom trenutku čak navijala da joj se brat vrati kući, jer joj je bilo teško da gleda sve te izlive besa prema bez sumnje najvećem fudbaleru u istoriji Portugala.

Nastavljaju da vređaju, da psuju… Volela bih samo da ga podsetimo šta je sve već uradio. Dovoljno smo već propatili, ne znaju oni koliko. Ali ti si veliki i mali nikada neće moći da shvate koliko si veliki. Vrati se slobodno. Tamo gde te razumeju. Gde će da te zagrle”.

 Kristijano Ronaldo (©AFP) Kristijano Ronaldo (©AFP)

Sam Ronaldo nije, bar ne u javnosti, dizao toliku frku. Još ranije je rekao…

Kunem se životima dece, potpisao bih odmah da osvojimo turnir, a da ja ne postignem gol. To mi je najvažnije, to će ostati upisano u istoriji”.

Nisu mu ipak svi poverovali. Jedan je od najvećih u istoriji, to niko ne spori. Ali i previše drami u poslednje vreme što je primetio i njegov nekadašnji saigrač iz Mančester junajteda Geri Nevil.

Ta mrzovolja, toliko durenje. Njegova zaostavština je već utvrđena, ali kratkoročno – ovo mu ne treba. Da li je trener Juventusa isto grešio? I trener Mančester junajteda? Sada i selektor Portugalije? Već trojica su postupila sasvim isto”, zapitao se Nevil.

I zaista, Maks Alegri, Erik ten Hag, sada Fernando Santos… Da li su baš svi bili slepi kod očiju? I da li smo i svi mi kada smo se saglasili da je Portugalija, bez Ronalda, protiv Švajcarske izgledala bolje nego ikad? Bez obzira na to što je veliko pitanje da li će i koliko ekipa moći da trpi ovakav pritisak.


tagovi

Kristijano RonaldoKatar2022reprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara