Tami Ejbraham (©Reuters)
Tami Ejbraham (©Reuters)

Ejbraham u Čelsiju do 2023.

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.07.20. | 15:16

Aktivirana još jedna godina iz ugovora

Navijači Čelsija mogu mirno da spavaju. Najbolji strelac ekipe u ovoj sezoni, Tami Ejbraham, ostaće u klubu najmanje do leta 2023. godine.

Iako su prethodnih meseci dve strane vodile pregovore oko potpisivanja novog ugovora, nešto je zapelo i ceo posao je stao. Ali, Čelsi je dobio još malo prostora za izvaga oko nastavka saradnje, jer je Ejbraham aktivirao dodatnu, poslednju godinu iz ugovora tako što je ispunio određene klauzule koje se tiču broja golova i odigranih utakmica.

Izabrane vesti

I to će se isplatiti napadaču Čelsija, pošto mu se automatski aktivira i povišica plate. Taj ugovor Ejbraham je potpisao u leto 2017. godine, na pet godina plus jednu, ako se ispune klauzule, što se evo, tri leta kasnije i desilo.

Tamnoputi napadač je ove sezone odigrao 40 mečeva za Čelsi na svim frontovima i postigao je 16 golova. On je jedan od brojnih izdanaka akademije Plavaca, koji su ove takmičarske godine dobili šansu. Tu su i Mejson Maunt, Ris Džejms, Bili Gilmur, Kalum Hadson-Odoi, Ruben Loftus-Čik, Fikajo Tomori...

Pregovori između Ejbrahama i Čelsija su zapeli zbog plate. S obzirom na to da Hadson-Odoi zarađuje mesečno 135.000 evra, a Džejms 112.000, napadač smatra da zaslužuje zaradu u rangu njih dvojice.


tagovi

Tami EjbrahamČelsiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara