EKSKLUZIVNO: Filip Stevanović u Mančester Sitiju, ugovor na četiri i po godine!

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.10.20. | 15:06

Saradnja postaje važeća od zime, mladi fudbaler do leta ostaje na pozajmici u Humskoj 1

Prodaće Partizan još jednog fudbalera u „Lige petice“. Posle zimskog transfera Strahinje Pavlovića u Monako, Filip Stevanović se nalazi pred potpisom u Mančester Siti, saznaje MOZZART Sport!

Krilni vezista viđen je jutros ispred jedne beogradske klinike, na kojoj je započeo proces detaljnih lekarskih pregleda pod instrukcijama engleskog kluba i čim nalazi pokažu da je zdrav, potpisaće ugovor. Njegovo trajanje trebalo bi da glasi na četiri i po godine, s tim što će se u knjigama taj transfer prikazati u januaru 2021, s obzirom da je letnji prelazni rok okončan pre tri sedmice, a zimski počinje za nešto više od dva meseca i tad će mladi reprezentativac Srbije zvanično postati član Građana.

Izabrane vesti

Dugo su skauti i operativci Mančester Sitija pratili Filipa Stevanovića. Još i pre nego što je debitovao u prvom timu crno-belih. Samo u poslednje dve godine su ga makar četiri puta gledali uživo na utakmicama Partizana, a posle večitog derbija su i definitivno odlučili da ga kupe. I nije Siti bio jedini zainteresovan premijerligaš za talentovanog ofanzivca. Dve godine je popularni Fića bio na radaru Čelsijvih skauta, četiri puta su ga uživo gledali emisari Liverpula, a svoje ljude na utakmice Partizana je zbog njega slala i Borusija Dortmund. Imao je klub iz Humske zimus i konkretnu ponudu Nice ofanzivca ali ju je odbio. Pominjao se i Napoli kao zainteresovan...

To najbolje govori kakav je prospekt Stevanović u očima najvećih evropskih lovaca na talente i koliki potencijal u njemu vide. Na kraju je Siti prvo rešio da pređe granicu i da uloži u talentovanog Srbina.

Drugi, vrlo bitan detalj, glasi da bi prema načelnom dogovoru dva kluba, Filip Stevanović trebalo da ostane do leta na pozajmicu u Partizanu. Na taj način bi crno-beli napravili posao jednak onom od prošle godine kad su Pavlovića prodali Monaku, a Kneževi im ostavili štopera na kaljenju do kraja sezone.

Što se tiče vrednosti transfera Filipa Stevanovića, u Partizanu su zakopčani do grla, ali se u završnici prelaznog roka pominjalo da je Siti spreman da dostavi ponudu vrednu 8.000.000 evra. Nije poznato da li je ista sad na stolu, ali je izvesno da su je crno-beli prihvatili i da će talenat iz „klase 2002“ koliko u subotu staviti paraf na vernost Ostrvljanima do juna 2025.

Na taj način biće nastavljen trend Mančester Siti da u Superligi kupuje mlade igrače. Počelo je 2011. prodajom Stefana Savića iz Partizana, zatim su leta 2017. kupljena braća Luka i Ivan Ilić iz Crvene zvezde, da bi prošle zime uzet i Slobodan Tedić iz Čukaričkog i odmah poslat na pozajmicu u holandski Zvole. Ujedno će Filip postati i treći igrač iz omladinske škole Partizana koji je tokom karijere dogurao do Mančester Sitija. Pre njega su to uspeli Stevan Jovetić i Matija Nastasić preko Fiorentine.

Plan Sitija je da Filip Stevanović zasad skuplja minute u Partizanu, a da se leta 2021. proceni da li je spreman za premijerligaški fudbal ili će ga Pep Gvardiola proslediti nekom drugom klubu kako bi stekao dodatno iskustvo.

Ulaganja Građana u mlade talente sa svih strana sveta su trend koji traje godinama i kojim su se prodružili Čelsiju kao premijerligašu koji kupuje najviše mladih igrača. Samo prošlog leta je Siti platio 10.000.000 evra za španskog napadača Pabla Morena (18) iz B tima Juventusa, 6.000.000 za desnog beka Jana Kouta (18) iz Koritibe, 6.500.000 evra za argentinskog štopera Nahuela Bustosa (22) iz Taljeresa, 4.500.000 evra za desnog beka Isu Kaborea (19) iz Mehelena. Pretprošlog leta su platili 12.000.000 evra za Pedra Pora (20) iz Đirone, 6.300.000 za Anta Palaversu iz Hajduka... Stevanović je najnoviji u nizu velikih evropskih talenata koje je ugrabila skauting mreža Mančester Sitija.


tagovi

Filip Stevanović

Obaveštavaj me

FK Partizan
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara