Ekspresna reakcija: Lajpcig bio konkretniji od Milana i dogovorio zamenu za Upamekana tešku 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 17:25

Mladi štoper Strazbura naslednik svog sunarodnika na Red Bul Areni

U Lajpcigu nema nikakve improvizacije, radi se sve po već isprobanom i proverenom sistemu, pa je već pronađena adekvatna zamena za Dajoa Upamekana, koji će napustiti klub uz plaćenu izlaznu klauzulu od 42.000.000 evra. Kako saznaje Skaj, naslednik talentovanog francuskog štopera na Red Bul Areni biće njegov sunarodnik Mohamed Simakan, kojeg je ove zime ozbiljno želeo Milan, ali su se Rosoneri tokom januara povukli iz posla.

U pitanju je štoper Strazbura, čiji je transfer već ugovoren za leto, po ceni koja će iznositi oko 15.000.000 evra. Simakan će višegodišnji ugovor sa Lajpcigom potpisati naredne nedelje. Mladi defanzivac, rođen 2000. godine, ozbiljan je produkt Strazbura. Rođen u Marselju, u omladinskom pogonu Olimpika je bio pet godina, ali na Velodromu očigledno nisu prepoznali njegov potencijal. Strazbur ga je doveo u svoj omladinski pogon kada je imao 17 godina, a već u julu 2019. godine debitoao je za seniorski tim u Ligi Evrope, protiv Makabi Haife.

Izabrane vesti

Simakan je u ovoj i prošloj sezoni napravio ozbiljan uspon u igračkom razvoju. Prošle sezone je sakupio 25 nastupa u svim takmičenjima, a u ovoj već ima 18, pa cifra od 43 seniorska nastupa u dresu Strazbura deluje prilično ozbilno za fudbalera od svega 20 godina. Simikan je ove sezone bio standardan u Strazburu, što su pomno ispratili u Lajpcigu i ekspresno reagovali ove zime. Mladi fudbaler je u ovom trenutku povređen, oporavlja se od povrede kolena i očekuje se da će se na teren vratiti u martu, ali to neće uticati na njegov transfer. Ta povreda je navodno bila razlog zbog kojeg su se Rosoneri povukli iz posla, jer nisu želeli da angažuju povređenog igrača.

U međuvremenu, očekuje se da novu sredinu pronađe i Upamekano, oko kojeg se vodi ozbiljan rat velikih evropskih klubova Mančester Junajteda, Čelsija, Liverpula i Bajerna. Mada, kako sada stvari stoje pobedu će odneti Bavarci.


tagovi

Mohamed SimakanDajo UpamekanoZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara