Ekvador je hit Južne Amerike (©Reuters)
Ekvador je hit Južne Amerike (©Reuters)

Ekvador je hit Južne Amerike: Četiri izmene u poluvremenu i sramota Kolumbije u Kitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 00:15

Venecuela iznenadila Čile

Veče šokova na početku južnoameričkog programa u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine. Venecuela je šokirala Čile i pobedom od 2:1 stigla do prvih bodova, ali vest noći je debakl Kolumbije na gostovanju kod Ekvadora. Četiri dana nakon što su na 18 metara nadmorske visine u Barankilji izgubili sa ponižavajućih 0:3 od Urugvaja još jači šamar u lice iskusnog Portugalca na klupi Los Kefeterosa Karlosa Keiroža. Na visini od 2.850 metara u Kitu, malo je reći da su Kolumbijci ostali bez daha. Ekvador ih je osramotio šesticom u mreži – 6:1!

Da sve bude još čudnije, domaći su u startnih 11 imali samo jednog igrača koji fudbalski hleb zarađuje u Evropi, Viljarealovog levog beka Pervisa Estupinjana. Ali je imala mladalačku energiju na terenu i hrabrosti da napadne od prvog minuta.

Izabrane vesti

A Kolumbija? Kolumbiji su ostale traume. Samo u prvom poluvremenu primili su četiri gola, napravili četiri izmene. Da li zbog toga što nisu mogli da dišu ni tih 40 minuta ili zato što je Keirož pobesneo, tek ćemo saznati. Međutim, nije sve ni do vazduha, odbrana Kolumbijaca bila je rastrzana od samog početka, već posle devet minuta Ekvadorci su vodili sa 2:0 posle golova Arbolede i Mene, do kraja poluvremena još dva puta se tresla mreža gostiju, strelci su bili Estrada i Areaga.

Hames Rodrigez je nakon prekršaja nad Duvanom Zapatom sa penala postigao svoj prvenac u 11 utakmica pod Keirožom, ali već je bilo kasno, iako je do kraja meča ostalo i drugih 45 minuta. Jasno je bilo da se Kolumbiji ne piše dobro, golčina Plate i u sudijskoj nadoknadi Estupinjana zapečatile su sudbinu Kafeterosa i pokrenule pitanje o statusu Keiroža.

S druge strane, impresionirao je Mojzes Kaisedo, 19-godišnji vezista Independijentea del Valjea, u četiri prva nastupa za reprezentaciju ima on već gol i tri asistencije, izvesno i lepu budućnost u nekom evropskom klubu. Već je svoj klub vodio i do naslova U20 prvaka u Kopa Libertadores, ako pogura i Ekvador do Mundijala... A Ekvadorci posle četiri kola imaju devet bodova, skalpove Urugvaja, Bolibije – na strani – sada i Kolumbije.

Retki trenuci radosti i za Venecuelu, tradicionalno najgoru reprezentaciju Južne Amerike. Posle tri poraza na startu kvalifikacija teško da će oni i sada do debitantskog nastupa na Svetskom prvenstvu, ali barem imaju jedan vredan trofej: prvu pobedu nad Čileom od 2:1. Poveli su rano pogotkom Del Pina, uzvratio je brzo Arturo Vidal, ali je pogodak Salomona Rondona iz 81. minuta bio presudan.

Čile, dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike pre no što mu je prošle godine Brazil skinuo krunu, ostao je na skromna četiri boda. Što i ne treba da čudi s obzirom da je pobedu protiv Kolumbije ispustio posle primljenog gola u sudijskoj nadoknadi, na sličan način doživeo je i poraz u Urugvaju, da bi mu i sada koban bio kasni gol protivnika.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA SP 2022:

ČETVRTO KOLO

Ekvador – Kolumbija 6:1 (4:1)

/Arboleda 7, Mena 9, Estrada 32, Areaga 39, Plata 78, Estupinjan 91 – Rodrigez 45pen/

Venecuela – Čile 2:1 (1:1)

/Del Pino 9, Rondon 81 – Vidal 15/

23.55: (1,30) Paragvaj (5,20) Bolivija (11,80)

23.55: (4,20) Urugvaj (3,35) Brazil (1,95)

01.30: (5,20) Peru (3,60) Argentina (1,72)



tagovi

Južna AmerikaVenecuelaEkvadorKolumbijaČilereprezentacija Ekvadorareprezentacija Čileareprezentacija Kolumbijereprezentacija Venecuele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara