El Maestro je uspeo: Trnava na nogama, Spartak je šampion posle 45 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 23:45

Britanski stručnjak srpskih korena tvorac čuda u slovačkom fudbalu

Beli anđeli su uspeli! 

Fudbaleri Spartaka iz Trnave osvojili su šampionsku krunu posle 45 godina čekanja, prvu od raspada Čehoslovačke. Britanski trener srpskih korena Nestor El Maestro uspeo je ono što mnogi njegovi prethodnici nisu - gradiću sa tek 70.000 stanovnika doneo je beskrajnu fudbalsku radost!

Izabrane vesti

Spartak je na svom terenu savladao direktnog konkurenta u borbi za titulu, Dunajstu Stredu rezultatom 2:0 i tako dva kola pre kraja prvenstva stavio tačku na najveći klupski uspeh u ovom veku.

S obzirom na to koliko je ova utakmica bila važna za oba tima, ni ne čudi što su već u najranijoj fazi iste viđene nimalo lepe scene. Već u 8. minutu gosti su ostali sa igračem manje posle isključenja Huka zbog užasnog starta na protivničkom igraču, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije izbila velika frka na terenu posle čega su po igrača izgubile obe ekipe. Prvo je isključen Čanturišvili, a za njim i Kalmar. Pre svega toga Boris Godal je sa bele tačke doneo vođstvo Trnavi, da bi konačni rezultat postavio Ego petnaest minuta pre kraja utakmice.

U trenutku kada je glavni arbitar utakmice odsvirao kraj utakmice, travnatu podlogu stadiona Trnave okupirali su navijači koji su slavili šampionsku krunu u ekstazi. Najveću pažnju privukao je Nestor El Maestro, s kojim su mnogi želeli da se fotografišu, a onda su ga igrači uzeli pod svoje i stavili mu do znanja da cene ono što je uradio za klub, navijače i grad. 

Pogledajte kako je sve to izgledalo...

 


tagovi

Nestor El Maestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara