Luis Suarez (©Luis Suarez twitter)
Luis Suarez (©Luis Suarez twitter)

El Pistolero ostaje u Južnoj Americi: Suarez nova “devetka” Gremija

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 10:29

Urugvajac potpisao za brazilskog velikana, ugovor na dve godine...

Puče bomba! Za navijače Gremija su ove godine paketići stigli malo ranije. Uprava im je za Novu godinu darovala Luisa Sareza.

Urugvajac je nova “devetka” brazilskog velikana, a sa timom iz Porto Alegrea obavezao se na dvogodišnju saradnju. Gremio je dobio bitku protiv Kruz Azula, koji je takođe želeo da angažuje Luisa Suareza, bio je i u pol-poziciji, ali je ostao kratak jer su se umešale partnerske kompanije i pokrile platu urugvajskog napadača.

Izabrane vesti

Sportski sektor Gremija je u petak otputovao u Urugvaj na finalne pregovore, zadatak je bio jasan - nema povratka kući bez Luisa Suareza. Izvršio je Gremio ofanzivu, u danu utanačio detalje i ubedio Urugvajca da se ne mrda sa Zelenog kontinenta. Ali, da promeni državu.

Pregovori Pistolera i Gremija su dugo trajali, činilo se u jednom momentu da neće doći do saradnje i da će najbolji strelac urugvajske reprezentaciji završiti u MLS ligi. Propao mu je transfer u Los Anđeles Galaksi i Suarezovi zastupnici su okrenuli broj potpredsednika brazilskog velikana.  

Gremio nije mogao sam da mu obezbedi uslove, ali su partnerske kompanije kluba koje se bave marketingom videle profit i odlučile da učestvuju, pregovori su se intezivirali, a za Novu godinu tim iz Porto Alegrea je objavio: “Jedan od najboljih svetskih napadača novi je član Gremija”

Brazilci su potpisali osmog igrača za 2023. godinu, pre Luisa Suareza parafirali su i Reinaldo, Bruno, Pepe, Karbaljo, Kristaldo, Gustavinjo i Everton Galdino. Urugvajac je svakako najzvučnije pojačanje... 

“Zdarvo, navijači Gremija. Želim da vam se zahvalim za ljubav. Spreman sam da uživam u dve divne godine i pokušaću da napravim nešto veliko. Šaljem vam veliki zagrljaj i vidimo se narednih dana”, napisao je Urugvajac.  

Luis Suarez stigao je u Gremio iz Nasionala, kluba u kome je ponikao i u kome se spremao za Mundijal u Kataru.




tagovi

Luis SuarezGremioJužna AmerikaZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara