Luis Suarez (©AFP)
Luis Suarez (©AFP)

El Pistolero rastužio navijače Nasionala, u januaru nazad u Evropu ili u MLS

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 06:20

Luis Suarez se oprostio od tima iz Montevidea

Došao je, video, pobedio i - rekao zbogom. Luis Suarez se vratio proteklog leta u voljeni Nasional, osvojio titulu Urugvaja posle pobede protiv Liverpula posle produžetaka sa 4:1. Postigao je dva gola, pokazao da nije još za penziju.

Populani El Pistolero se oprostio od navijača Nasionala. U narednih mesec dana fokusiraće se na obaveze s Urugvajom na Mundijalu u Kataru, što će mu biti poslednje takmičeje u reprezentativnom dresu, a u januaru će biti slobodan igrač. Iako je ušao u 36. godinu života Suarez bi mogao nazad u Evropi ili možda da završi karijeru u MLS ligi.

Izabrane vesti

U bogatoj karijeri, Urugavajac je nosio dresove holandskih timova Groningena i Ajaksa, afirmisao se u Liverpulu, a najbolje partije u karijeri imao je u Barseloni gde je godinama bio strah i trepet za protivničke odbrane zajedno sa Lionelom Mesijem. U madridskom Atletiku je proveo dve sezone, a letos je vagao, imao je mnogo ponuda. Bio je blizu River Plejta, ali je njegovo srce reklo da se vrati kući, u Nasional.

Jedan od najboljih napadača na svetu u poslednjih 15-ak godina ima titulu u Holandiji sa Ajaksom 2011, bio je najbolji u Španiji sa Barselonom, a prošle godine se okitio krunom u Španiji sa Atletikom iz Madrida. Nije uspeo da bude šampion u Engleskoj sa Redsima. Ima Liga kup i FA kup.

Sa reprezentacijom je osvojio Kopa Amerike 2011. godine. Sa Barsom ima trofeje i u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i FIFA Svetskom klupskom prvenstvu.



tagovi

NasionalUrugvaj 1Luis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara