Jakob Ondrejka je tokom leta prešao iz Elfsborga u Antverpen (©YouTube/svenskfotboll)
Jakob Ondrejka je tokom leta prešao iz Elfsborga u Antverpen (©YouTube/svenskfotboll)

Elfsborg bez Ondrejke pokušava da ostane kandidat za titulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 12:08

Trećeplasirani tim švedskog šampionata od 19 časova dočekuje Hamarbi

Jedna od najzanimljivijih fudbalskih utakmica koja će se odigrati ovog ponedeljka u Evropi na programu je u Švedskoj. U okviru 13. kola tamošnjeg šampionata, od 19 časova će Elfsborg dočekati Hamarbi.

Elfsborg je u nizu od 11 utakmica bez poraza, sa devet pobeda i dva remija. Jedini poraz je pretrpeo još u 1. kolu početkom aprila, kada ga je savladao aktuelni šampion Švedske Heken sa 2:0.

Izabrane vesti

Nedavno su žuti, pred odlazak na reprezentativnu pauzu, zahvaljujući golovima


Jepea Okelsa i Jakoba Ondrejke pobedili AIK sa 2:1. Od tada su odigrali samo jedan prijateljski meč, nadigrali su Varberg sa 6:1.

Sa 28 postignutih golova u 12 mečeva, ekipa Džimija Telina je trenutno treća najefikasnija ekipa u ligi, a odbrana je takođe prilično dobra. Primila je svega 10 golova, te je Elfsborg opravdano u borbi za vrh. Za liderom Malmeom zaostaje pet poena, ali je odigrao jednu utakmicu više. Poput žutih, 29 poena ima i Heken, doduše uz dva odigrana meča više.

Problem može da predstavlja lakša povreda napadača


Pera Frika, zbog koje je njegov nastup pod znakom pitanja. U odnosu na prethodni meč, Elfsborg više ne može da računa na usluge Ondrejke, jer je on pojačao belgijskog šampiona Antverpen.

19.00: (1,70) Elfsborg (3,70) Hamarbi (5,10)

Hamarbi je na 9. mestu na tabeli, stabilan u sredini. Ipak, teško da će se umešati u borbu za Evropu, jer u ovom momentu već zaostaje velikih 13 poena za Elfsborgom. Za ovaj zaostatak je kriv u velikoj meri i niz Hamarbija od četiri utakmice bez pobede (tri remija i jedan poraz), prekinut u prošlom kolu protiv Bromapojkarne (2:1).

Goste pred večerašnji derbi muče dve povrede, na bolovanju su trenutno danski defanzivac Mads Fenger i napadač iz Gambije Bubakar Travali, pa oni nisu u konkurenciji za susret sa Elfsborgom. Fengera muči butina, a Travalija koleno.

Elfsborg i Hamarbi su se prošle godine sastali tri puta, a tada je svaki od tih okršaja pripao onoj ekipi koja je bila domaćin. U dva navrata (po jednom u prvenstvu i Kupu Švedske) Hamarbi je pobedio, ali poslednji njihov okršaj, 23. oktobra, pripao je Elfsborgu sa 2:1.

ŠVEDSKA 1 - 13. KOLO

Subota

Bromapojkarna - AIK 0:2 (0:2)

Degerforš - Vernamo 0:2 (0:1)

Malme - Sirijus 3:0 (1:0)

Nedelja

Norćeping – Heken 2:2 (1:1)

Halmštad – Geteborg 0:0

Jurgorden – Varberg 2:0 (1:0)

Ponedeljak

19.00: (1,70) Elfsborg (3,70) Hamarbi (5,10)

19.00: (2,75) Mjelbi (2,95) Kalmar (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 1ElfsborgHamarbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara