Kilijan Embape (Reuters)
Kilijan Embape (Reuters)

Embape prekinuo tišinu: Ne otežem namerno, sve strane su zaštićene

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 00:59

Napadač konačno progovorio o budućnosti

Od 1. januara, Kilijan Embape je slobodan da potpiše predugovor sa klubom sa kojim se dogovori i da na leto obuče njegov dres kao slobodan igrač. PSŽ se više ništa ne pita otkako je sjajni napadač pre četiri dana ušao u poslednjih šest meseci ugovora.

Ali šta će odlučiti Emabpe, to niko ne zna. Izgleda ni on… I pretprošle godine je bio u sličnoj situaciji pa je produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom. Real Madrid ga i dalje želi i dao mu je rok do 15. januara da se izjasni. Sve glasnije su i spekualcije o Liverpulu u kojem bi na leto mogao da nasledi Mohameda Salaha kojeg sve češće zovu iz Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

Ipak, Embape još nije doneo odluku. Večeras je u osvajanju Superkupa Francuske postao najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena a posle meča je prvi put progovorio o daljem statusu.

“Još nisam doneo odluku o budućnosti, niti sam napravio izbor. Kakva god moj odluka da bude, zahvaljujući dogovoru koji sam letos napravio sa predsednikom Al Kelaifijem, sve strane su zaštićene. Uspeli smo da sačuvamo spkoj u klubu, a to je najvažnije. Sve ostalo je manje važno”, rekao je Embape.

Dobro upućeni francuski i španski mediji su “preveli” Embapeove reči koji se tiču “zaštićenosti”. Iako će PSŽ ostati bez obeštećenja ako Embape odluči da ode, izgleda da šteta ipak nije maksimalna. Embape je indirektno potvrdio ono što su mediji pisali letos. A to je da se odrekao bonusa lojalnosti koji mu je pripadao ugovorom u klubu. PSŽ ga je letos izbacio iz tima sve dok Francuz nije pristao na kompromis i odrekao se oko 80.000.000 evra koje je PSŽ trebalo da mu isplati za lojalnost. Istina, ni Embape nije pokazao lojalnost klubu odlukom da ostane do isteka ugovora, ali ovo je bila cena koju je morao da plati kako celu sezone ne bi proveo van prvog tima.

Na pitanje, da li se može ponoviti scenario iz maja 2022 kada je čekao do kraja da donese odluku, Embape je odgovorio:  

“Ni tada nisam znao šta želim sve do tog maja. Ako sada znam šta želim, zašto bih onda sve otezao? Nema smisla da to radim namerno. Najvažnija stvar za mene su trenutno trofeji. Imamo mladu ekipu, gladnu uspeha. Što se tiče moje situacije, niko u klubu ne priča o tome niti to interesuje ljude”, rekao je Francuz.

Po svemu sudeći, na konačnu odluku ćemo opet čekati do maja. Pitanje je samo da li će i Real Madrid opet čekati toliko…



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Kilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara