Unaj Emeri (©Reuters)
Unaj Emeri (©Reuters)

Emeri žali za propuštenim šansama: Nismo mogli bez Morena i Dandžume, za finale falilo nam je nešto više

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 00:52

“Trebalo nam je da imamo više lopte u nogama, ali njihovi brzi golovi su zahtevali više mentalne i fizičke snage od nas, koju nismo imali. Nismo mogli da odgovorimo na zahteve utakmice i ritma kakav je postavio Liverpul“

Viljarealova bajka u Ligi šampiona završava se u polufinalu. Imali smo živu utakmicu i otvorenu borbu za finale posle ranog gola, ali je na kraju Liverpul uspeo da se iskobelja iz kandži motivisanog domaćina i dođe korak bliže Ušatom peharu.

Unaj Emeri je na konferenciji za novinare bio vidno tužan, ali nije krio ponos zbog zalaganja njegovog tima protiv ekipe koja je od početka važila za jednog od glavnih favorita za titulu.

Izabrane vesti

“Mogli smo do finala, ali za to nam je danas falilo nešto više“, priznao je Emeri, pa nastavio:

“Branili smo se dobro i nismo im dozvolili da se pozicioniraju na terenu kako znaju. Brzo smo došli do gola, pa i drugog, oni nam nisu prilazili blizu. U prvom poluvremenu živela je nada da možemo dalje“.

To “nešto više“ su definitivno povređeni Dandžuma i Alberto Moreno, dok je Đerar Moreno tokom utakmice osetio bol zbog koje više nije mogao da pomogne saigračiama. Sve je palo u vodu ubrzo po startu drugog poluvremena. Fabinjo je načeo Viljareal, a dokusurili su ga Luis Dijaz i Sadio Mane...

“Moreno je opet osetio bolove, nije mogao da trči u sprintu i ubrzo smo svi izgubili dosta snage. Više nismo bili isti. Trebalo nam je da imamo više lopte u nogama, ali njihovi brzi golovi su zahtevali više mentalne i fizičke snage od nas, koju nismo imali. Nismo mogli da odgovorimo na zahteve utakmice i ritma kakav je postavio Liverpul“.

Nema dilemu Emeri, povrede su skrojile konačan ishod revanš susreta...

“Ključna je bila Morenova povreda. U napadu su nam nedostajale opcije. Nismo ih imali. Želeli smo u finale, ali bez Dandžume i Đerara izgubili smo mnogo. Sve nam je palo u vodu u drugom poluvremenu“, priča Španac i dodaje:

“Fojt je bio zadužen za Dijaza, ali nismo mogli da ga zaustavimo. Sa rezultatom 2:2 mi više nismo mogli ništa da napravimo. Ne želim da pričam o prvom poluvremenu ove utakmice, jer smo bili lošiji u preostala tri. Trebalo je da damo više. Radićemo na tome da budemo bolji“.

Viljarealove šanse da zaigra Ligu šampiona i naredne sezone nepostojeće su. Na četiri kola do kraja Žuta podmornica zaostaje devet bodova za četvrtoplasiranim Atletiko Madridom, a trenutno je na sedmoj poziciji koja vodi u Ligu konferencija. Real Sosijedad i Betis koji drže mesta za Ligu Evrope beže četiri, odnosno šest bodova.


tagovi

Unaj EmeriLiga šampionaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara