(©Starsport)
(©Starsport)

Emotivni Bahar u Lajpcigu pričao o ratu: Gde je poštovanje za ubijene u Izraelu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 18:24

"Moja porodica, deca i žena više puta dnevno trče u sklonište. Evo pre sat vremena je bila pucnjava blizu njihove kuće“, rekao je trener Crvene zvezde

(Od specijalnog izveštača iz Lajpciga)

Umesto fudbala, Barak Bahar je uvod konferencije za medije pred meč Lige šampiona sa Red Bul Lajpcigom iskoristio da priča o – ratu. Bombe i dalje padaju u oblasti Gaze, situacija se ne stišava.

Izabrane vesti

A, izraelski trener je iskoristio priliku da na velikoj sceni, kada su svetla reflektora usmerena ka njemu i to u srcu Nemačke, progovori o stradanju svojih zemljaka.

Emotivan kao nikada do sada je bio Barak Bahar, reči su mu samo tekle iz usta.

Juče sam pričao sa Mihailom. On je divan dečak. Ima devet godina. Voli fudbal, navija za Barselonu. Sedmog oktobra rano ujutru, teroristi Hamasa su upali u njegov dom, ubili mu roditelje i kidnapovali sestru Abigejl, koja ima tri godine. Njegva druga sestra koja ima šest godina se sakrila sa njim u ormar i čula kako joj ubijaju roditelje. Ostala je neverovatno pribrana, uspela da pozove policiju, 14 sati su ćutali i čekali da budu spaseni. Ovo je samo jedan od primera“, pričao je Bahar.

I podigao glas, tražeći poštovanje za žrtve rata u Izraelu.

„Kažu da fudbal spaja ljude, kulture, religije. Ja se pitam gde je poštovanje za sve te ljude, za 1.400 koji su poginuli u Izraelu. Došli su da proslave praznike, a ubijeni su. Čitave porodice su spaljene žive u svojim domovima. Devojčice silovane, pa ubijene. Te zveri su sekle stomake, vadile decu, ubijale… Više od stotine dece je ubijeno. Stotinu ubijene dece, 40 malih beba, preko 200 kidnapovanih beba, žena kojima su potrebni lekovi… Mnogi od tih ubijenih volelo je fudbal, Barselonu, Real Siti, Liverpul… Da li je sve pitanje novca“.

Istakao je Bahar primer nemačkih klubova koji su digli glas.

S druge strane, mi smo sad u Nemačkoj. Njigovi klubovi Verder, Bajern, Dortmund stali su na stranu žrtava. Moj klub Crvena zvezda odlučio je da stane na stranu žrtava. Menadžment, igrači, ali i mnogi ljudi u Srbiji. Moja zemlja krvari. Moja porodica, deca i žena više puta dnevno trče u sklonište. Evo pre sat vremena je bila pucnjava blizu njihove kuće“.

Imao je Bahar poruku za ceo svet.

„Niko nas neće slomiti. Niko neće slomiti duh Izraela. I pobedićemo, jer nemamo izbora. Moram da napravim promenu i da se fokusiram na fudbal. Na trening. Na sutrašnju utakmicu. Obećavam svim navijačima da ćemo biti spremni“, podvukao je Bahar i potom se okrenuo meču sa Lajpcigom.


tagovi

FK Crvena zvezdaBarak BaharLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara