Filip Stanković (AFP)
Filip Stanković (AFP)

Empoli bacio oko na Filipa Stankovića, ali moraće da preživi u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 20:46

Sampdorija ima opciju da otkupi srpskog golmana ako izbori promociju iz Serije B u elitni rang

Rastao je i golmanski stasavao u Interu, ali krči Filip Stanković put kroz ranu fazu svoje karijere na pozajmicama i nada se da će na mala vrata stići do debija u Seriji A. Sampdorija ga je letos dovela na pozajmicu iz Intera i dobila opciju da ga otkupi samo ako na kraju sezone izbori promociju iz Serije B u Seriju A (Inter uključio povratnu klauzulu od 5.000.000 evra). Šansa da se to desi postoji, ali u međuvremenu je - javlja Gazzetta dello Sport - oko na mladog srpskog golmana bacio Empoli koji se bori za opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Stanković se po dolasku na Marasi momentalno zacementirao u startnoj postavi Andree Pirla, sakupio 30 nastupa i uz 44 primljena gola pet puta uspeo da sačuva mrežu netaknutom. Delom su i njegove zasluge što je Samp trenutno sedmoplasirani tim Serije B i što pretenduje na plej-of.

Izabrane vesti

U međuvremenu je skrenuo na sebe pažnju Empolija koji je letos prodao Totenhemu sjajnog Guljelma Vikarija, a oslonio se na zamenu pridošlu iz Napolija. Elija Kaprile je od starta sezone među stativama ekipe sa stadiona Karlo Kastelani, ali se on na kraju sezone vraća podno Vezuva. A Empoli je na vreme počeo da razmišlja o budućnosti.

Interu bi odgovaralo da 22-godišnji golman dobije šansu za sticanje iskustva u Seriji A i u periodu koji sledi pokaže da li na njega može ozbiljno da se računa. Naravno, potencijalni transfer zavisće prvenstveno od toga hoće li Empoli uspeti da preživi u Seriji A. Trenutno je u zoni ispadanja kao 18-plasirani tim i sakupio je 25 bodova. U Italiji je ove sezone borba za opstanak izuzetno interesantna jer nakon 30. kola čak sedam timova staje u samo pet bodova razmaka.


tagovi

Filip StankovićEmpoliInterSampdorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara