Engleska 180 minuta bez gola, Belgija na bod od F4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 22:44

Danci se još nadaju...

Engleska ne ide na završni turnir Lige nacija. Loši rezultati u susretima sa Danskom (remi u gostima i poraz kod kuće) skupo su koštali Albion, koji se posle večerašnjeg poraza u Belgiji (0:2) kolo pre kraja oprostio od mogućnosti da se bori za trofej u ovom takmičenju. Nisu Englezi uopšte bili toliko loši. U prvom delu meča skoro pa ravnopravan rival, u drugom su imali ozbiljne intervale totalne dominacije, međutim u poslednjoj trećini terena nikako im nije išlo, pa su upisali drugi takmičarski meč zaredom bez postignutog pogotka.

Belgija se ovom pobedom osvetila Englezima za poraz na Vembliju i što je još važnije - došla nadomak plasmana među četiri najbolja tima u LN. Četa Roberta Martineza uoči poslednjih 90 minuta ima dva boda više od Danske i odgovara joj i remi u poslednjoj rundi, kada joj u goste dolaze upravo Eriksen i društvo.

Izabrane vesti

Golove za domaćina postigli su Juri Tilemans u 10. i Dris Mertens u 24. minutu. Taj drugi pogodak predstavlja i najlepši trenutak na utakmici. U pitanju je savršen slobodan udarac sa 20 metara, preko živog zida. Pikford se ispružio koliko je dug, ali samo kako bi ulepšao ovu majstoriju napadača Napolija.

Albion se u poslednjih desetak godina nije susretao sa situacijom da posle prvih 45 minuta ima dva gola zaostatka. Bilo je interesantno videti kako će odgovoriti misiji izabranici Gereta Sautgejta. Želja nije bila sporna, čak ni organizacija igre, ali zato realizacija...

I to baš u meču u kom je Hari Kejn proslavljao 50. nastup za nacionalni tim. Kejn je najčešće pretio Tibu Kurtoi, pokušavao je nekoliko puta, što glavom, što udarcima sa distance - nije ga htelo. Najbliži golu napadač Totenhema bio je u smiraj prvog dela kada je lopta posle njegovog pokušaja išla ka praznoj mreži, ali odnekud je iznikao Romelu Lukaku i izbacio sa linije.

Kada se u obzir uzme da je Lukaku i asistirao za prvi gol Tilemansa njegov učinak spada u najvažnije u ovom trijumfu Belgijanaca.


Island je pružio snažan otpor Dancima, odigrao bolje nego neke prethodne utakmice, međutim srušili su ga penali. Kristijan Eriksen tukao je dva puta neodbranjivo, prvo u 12, pa u 92. minutu.

Islanđani su golom Kjartansona tri minuta pre kraja imali remi u džepu i prvi bod u ovom ciklusu Lige nacije - samim tim Belgijanci su nekoliko minuta već imali vizu za F4 - ali sve je palo u vodu kada je Turčin Umut Meler po drugi put pokazao na belu tačku...

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - 5. KOLO

GRUPA 2

Belgija - Engleska 2:0 (2:0)

/Tilemans 10, Mertens 24/

Danska - Island 2:1 (1:0)

/Eriksen 12pen, 90+2pen - Kjartanson 87/



tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara