Italija bez 20 igrača i selektora razbila Poljsku! Samo još da pobedi u Sarajevu… (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.11.20. | 22:35

Azuri na pragu završnog turnira

Italija je dočekala poslednje dve utakmice u Ligi nacija bez 20 reprezentativaca i selektora Roberta Manćinija. Što zbog povreda, što zbog infekcije korona virusom. Od 41 igrača koje je Manćini pozvao za ovu reprezentativnu akciju, njih čak 20 večeras nije moglo da konkuriše za tim u meču protiv Poljske.

I pored svih hendikepa, Azuri su uspeli da sastave mlad i respektabilan tim koji je u meču “biti ili ne biti” savladao Poljake 2:0 i preskočio ih na tabeli u grupi Lige nacija. Da bi zadržali prvo mesto i plasirali se na završni turnir, Italijani moraju da savladaju Bosnu i Hercegovni u Sarajevu za tri dana u meču poslednjeg kola kako ih ne bi prestigli Holanđani ili Poljaci posle međusobnog okršaja.

Izabrane vesti

Donaruma na golu, Florenci kao kapiten na desnom boku, Aćerbi i Bastoni u odbrani, Emerson levo, Žoržinjo, Lokateli i Barela u veznom redu, Insinje i Bernardeski kao podrška najisturenijem Belotiju. To je bila startna postava Azura, nasuprot Poljske čiji selektor je krenuo sa Levandovskim ali je ostavio Milika, Zjelinskog i Pjonteka na klupi?! 

Iako konačan rezultat govori da je bilo tesno, Italijani su zapravo u većem delu meču potpuno nadigrali Poljake koji su bili bezopasni u većem delu meča i nisu imali šut u okvir gola do samog finiša utakmice. Nisu čak ni korner izveli?!

Bernardeski je prvi pripretio posle sjajne štikle Barele, potom je Insinje zatresao mrežu ali je Beloti u ofsajdu smetao Ščensnom i gol je poništen. Međutim, u 26. minutu su Poljaci napokon kapitulirali. Krihovjak je srušio Belotija, Žoržinjo bio precizan sa bele tačke.

Poljaci u prvom poluvremenu nisu stvorili šansu, a kako su igrali najbolje govori odluka selektora da na poluvremenu napravi čak tri izmene. Ni to im nije pomoglo. 

Azuri su nastavili da dominiraju, da drže loptu i stvaraju šanse. Ređali su se pokušaji Barele, Insinjea, Berardija, oštećena je Italija za čist penal da bi Poljska u 77. minutu ostala sa igračem manje pošto je zasluženo isključen grubi Goralski. Konačno, Italijani su 84. minutu rešili pitanje pobednika. Insinje je proigrao Berardija, a ovaj pogodio u bliži ugao Ščensnog.

Italijanima je sada u poslednjem kolu potrebna pobeda u Sarajevu protiv otpisane BiH da bi overili prvo mesto i plasirali se na završni turnir Lige nacija gde su već Belgijanci, Francuzi i čeka se bolji iz grupe gde su Nemačka i Španija. Azurima igra i remi u Sarajevu pod uslovom da Poljska i Holandija takođe odirgaju nerešeno u poslednjem kolu.

A još ne ne zna ime nijedne od četiri reprezentacije koje će da pređu iz B u A diviziju. Odluka u sve četiri grupe pada u poslednjem kolu.

Najbliži su Austrijanci iz grupe 1. Dovoljan im je i bod u poslednjem kolu na svom terenu protiv Norveške. Čak i minimalan poraz. A malo je falilo da u daleko gorem raspoloženju dočekaju Norvežane i poslednje kolo. Od 75. minutu su na svom terenu gubili od Severne Irske golom Magenisa kada su napravili neuspešnu ofsajd zamku. A onda je ušlo Lorijanovo krilo Adrijan Grbić i preokrenuo utakmicu. U 81. minutu se prvo izborio u skoku da spusti loptu na peterac i asistira Šaubu, da bi u 87. minutu sjajno izbegao ofsajd zamku i pogodio za pobedu na dodavanje Arnautovića.

Češka je iskoristila današnji poraz Škotske u Slovačkoj da Ostrvljanima priđe na bod zaostatka uoči poslednjeg kola. Česi su golom Daride savladali Izrael 1:0 i sada u poslednjem kolu čekaju kiks Škota u Izraelu i nadaju se pobedi nad Slovačkom.

U četvrtoj grupi Vels drži sve u svojim rukama pošto je izdržao pritisak Finske i večeras se minimalnom pobedom nad Irskom vratio na prvo mesto. Bejl je u 67. minutu sjajno spustio glavom za Bruksa kojem je ostalo samo da pogodi praznu mrežu. Velšani imaju bod više i dočekuju Fince u poslednjem kolu.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A - 5. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

Holandija - Bosna i Hercegovina 3:1 (2:0)

/Vajnaldum 6, 14, Depaj 55 - Prevljak 63/

Italija - Poljska 2:0 (1:0)

/Žoržinjo 27 penal, Berardi 84/

GRUPA 2

Belgija - Engleska 2:0 (2:0)

/Tilemans 10, Mertens 24/

Danska - Island 2:1 (1:0)

/Eriksen 12pen, 90+2pen - Kjartanson 87/


Subota

GRUPA 3

Švedska – Hrvatska 2:1 (2:0)

/Kuluševski 36, Danijelson 45+2 - Danijelson 82ag/

Portugalija – Francuska 0:1 (0:1)

/Kante 53/

GRUPA 4

Nemačka – Ukrajina 3:1 (2:1)

/Sane 23, Verner 33, 64 – Jaremčuk 12/

Švajcarska – Španija 1:1 (1:0)

/Froljer 26 – Moreno 89/







tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeReprezentacija PoljskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara